Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. X Cerrar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turismo islas baleares
  
Buscar:    
CATALUÑA
LAS VEGUERÍAS HISTORIA DE CATALUÑA EL ARTE EN CATALUÑA GEOGRAFÍA Y MAPAS GASTRONOMÍA FIESTA Y FOLKLORE
SERVICIOS
HOTELES Y HOSTALES APARTAMENTOS CASAS RURALES CAMPINGS RESTAURANTES ALBERGUES Y REFUGIOS CASAS DE COLONIAS DEPORTES DE AVENTURA BALNEARIOS BODEGAS
TURISMO
MINI-GUÍAS GRATUITAS VISITAS RUTAS REPORTAJES PANORÁMICAS 360º VÍDEOS BUSCADOR DE RUTAS
MONOGRÁFICOS
PUENTES MEDIEVALES CASTILLOS DE CATALUÑA MICOLOGÍA EN CATALUÑA BIOGRAFÍAS ILUSTRES ARTÍCULOS
UTILIDADES
NOTICIAS EL TIEMPO
TERRITORIOS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

09/02/2007

Governació avala la viabilitat de la Vegueria del Penedès


Un informe de la Conselleria de Governació de la Generalitat, presidida pel secretari general d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Puigcercós, avala la viabilitat financera de la Vegueria del Penedès, segons ha donat a conèixer Jesús Salius, president comarcal d’ERC.

L’informe no ha trascendit encara però la conclusió en va ser comunicada a la secció comarcal de l’Alt Penedès en una reunió recent. Salius considera aquest tema “fonamental” perquè “demostra el que dèiem i que des d’alguns sectors qüestionaven o posaven com a argument que feia inviable la Vegueria del Penedès”. L’informe de la Generalitat, segons va comunicar el mateix Joan Puigcercós a Salius, manté que la Vegueria “financerament funciona, que és sostenible” explica Salius que recorda “el suport massiu de les assemblees comarcals d’ERC a tot el Penedès a favor de la Vegueria i l’esforç que hem fet dins del partit perquè assumís com a pròpia la Vegueria del Penedès”. Per a Salius “aquest fet és molt important, dóna arguments a favor dels que defensem la Vegueria del Penedès front als que defensen la integració de l’Alt Penedès en la Vegueria metropolitana”.

Joan Puigcercós ja va pronunciar- se obertament abans de les eleccions catalanes de l’1 de novembre a favor de la Vegueria del Penedès, tant en actes del partit com en visites al territori com a electe d’ERC al Congrés dels Diputats de Madrid. El secretari general d’ERC va ser el primer dirigent del partit a plantejar obertament que la direcció d’ERC havia d’assumir la demanda del Penedès, i de tots els quadres del partit al territori, a favor de modifi car a l’alça el nombre de vegueries, de set a vuit. Puigcercós també va ser molt clar quan va plantejar que no hi hauria més vegueries, amb l’excepció de la penedesenca. Tampoc prosperaria la Vegueria de l’Alt Ter -que comprendria les comarques del Ripollès i l’Osona segons els seus promotors i que impulsa una entitat que manté estrets vincles de col·laboració amb la plataforma ciutadana Per una Vegueria Pròpia- . El mateix Puigcercós, veí del Ripollès, ha reiterat en nombroses ocasions que, si bé la Vegueria del Penedès suma els requisits per plantejar la vuitena vegueria, no passa el mateix amb la Vegueria de l’Alt Ter.


Salius espera que ICV i el PSC assumeixin la Vegueria del Penedès
“El debat territorial ha d’acabar sortint i esperem poder arrossegar cap aquí tant ICV com el PSC” ha dit Salius, en relació aquestes dues formacions que s’han mostrat ambigües amb la la Vegueria del Penedès o obertament hostils en el cas del PSC, partit que s’ha pronunciat des dels seus càrrecs en el Govern o també, des del partit, a favor de la integració de l’Alt Penedès i el Garraf en la regió metropolitana i del Baix Penedès en la Vegueria del Camp de Tarragona.

En relació a les majories necessàries per consensuar la concreció del Penedès en la vuitena Vegueria, el líder de CiU, Artur Mas, es va pronunciar a Vilafranca a favor que la divisió territorial de Catalunya fos un acord d’àmplia majoria i, per tant, amb el concurs del PSC.

Fuente: El 3 de vuitORÍGENES
(siglo IX - 1.716)
OTRAS DIVISIONES
(1.716 - 1.931)
DIVISIONES DEL S. XX
(1.931 - 2.000)
EL TERRITORIO EN EL S.XXI
ACTUALIDAD
Recortes de prensa

Enlázanos  |  Tu página de inicio  | 

Esta página ha sido realizada por NetCom2 Internet, S.L.. Para más información pueden utilizar nuestro e-mail de Contacto. Para cuestiones técnicas concernientes a este website pueden dirigirse por e-mail a webmaster@vegueries.com. La página ha sido actualizada por última vez el 10/04/2017. La resolución óptima es de 1024x768 píxels y color de 16 bits.

Por favor lea nuestra Venta de fotografías y mapas, Política de privacidad y Condiciones de Uso y Nota legal.