Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. X Cerrar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turismo islas baleares
  
Buscar:    
CATALUÑA
LAS VEGUERÍAS HISTORIA DE CATALUÑA EL ARTE EN CATALUÑA GEOGRAFÍA Y MAPAS GASTRONOMÍA FIESTA Y FOLKLORE
SERVICIOS
HOTELES Y HOSTALES APARTAMENTOS CASAS RURALES CAMPINGS RESTAURANTES ALBERGUES Y REFUGIOS CASAS DE COLONIAS DEPORTES DE AVENTURA BALNEARIOS BODEGAS
TURISMO
MINI-GUÍAS GRATUITAS VISITAS RUTAS REPORTAJES PANORÁMICAS 360º VÍDEOS BUSCADOR DE RUTAS
MONOGRÁFICOS
PUENTES MEDIEVALES CASTILLOS DE CATALUÑA MICOLOGÍA EN CATALUÑA BIOGRAFÍAS ILUSTRES ARTÍCULOS
UTILIDADES
NOTICIAS EL TIEMPO
TERRITORIOS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

10/02/2007

CiU veu en la renúncia a les vegueries un altre exemple de la paràlisi en l´Estatut.


El diputat de CiU i codirector de la campanya municipal de la federació, Lluís Corominas, va afirmar ahir que la «renúncia» del govern de la Generalitat a la divisió territorial en vegueries és un «nou exemple» de la «paràlisi» en el desenvolupament de l'Estatut i de la «supeditació» d'ERC al PSC.

Corominas va valorar d'aquesta manera que el conseller de Governació i secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, digués dijous que el govern català «es complicaria molt la vida» si es plantegés la divisió territorial en vegueries al llarg d'aquesta legislatura, i va anunciar que s'anteposarà l'aprovació d'una «llei de realitats metropolitanes».

Per a Corominas, que al costat del socialcristià Antoni Castellà dirigeix la campanya de CiU a les eleccions municipals, la postura de Puigcercós és d'una «gravetat extrema». «És molt greu que ERC renunciï, suposo que per pressions dels alcaldes metropolitans del PSC, a desplegar una de les formes bàsiques d'estructuració del país, tal com marca el nou Estatut en el seu article dos», va subratllar Corominas, que veu un govern «adormit» en una «renúncia més» al contingut del nou Estatut.

Corominas, que va recordar l'«enfrontament» de l'exconseller Joan Carretero (ERC) amb els alcaldes del PSC, creu que Puigcercós «ha sucumbit» en canvis a les pressions del PSC, partit al qual «només li interessa l'àrea metropolitana de Barcelona», segons el seu parer. «Ara es vol donar prioritat a l'ens metropolità de Barcelona dient que es volen crear també altres realitats metropolitanes.

Això és un desgavell absolut si paral·lelament no es tracta tota l'organització territorial de Catalunya, perquè si no es dóna competències a la zona de Barcelona i es diu a la resta del territori que no desplegarem l'Estatut», va explicar el dirigent convergent.
A més, Corominas creu que amb aquesta «renúncia» la Generalitat haurà de «desfer la seva organització administrativa» en set delegacions territorials, tantes com vegueries han de crear-se en el futur. «La Generalitat han anat desplegant una organització territorial amb unes delegacions amb nous funcionaris que ara no tindran un paraigua jurídic», va denunciar Corominas.

Per la seva part, ICV entén la «prudència» del conseller de Governació, Joan Puigercós (ERC), però assegura que la futura llei d'ordenació territorial ha de «veure la llum» en aquesta legislatura perquè és una qüestió que «afecta el territori» i «és una manera de desenvolupar l'Estatut d'Autonomia» de Catalunya.


Una llei «prioritària»
La portaveu d'ICV, Dolors Camats, va subratllar així que, per a la formació ecosocialista, la llei territorial de creació de les vegueries «és prioritària», i va recordar que aquesta qüestió ja es va manifestar en el pacte de govern de l'Entesa. En aquest sentit, Camats va afirmar que cal respectar, en el tema de la llei territorial, «el ritme que marqui el mateix govern», però en tot cas la llei territorial «s'ha d'anar desenvolupant» perquè, va afegir, el mateix Estatut «habilita la Generalitat per definir l'organització territorial de Catalunya».

El conseller de Governació i secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, va dir dijous a Reus que el govern de la Generalitat «es complicaria molt la vida» si es plantegés la divisió territorial en vegueries al llarg d'aquesta legislatura, i va anunciar que s'anteposarà a aquesta qüestió l'aprovació d'una «llei de realitats metropolitanes».

El titular del departament de Governació ha assegurat que la Llei d'Organització Territorial de Catalunya «va per llarg», una qüestió que això no obstant el mateix Puigcercós va remetre al Parlament perquè fossin els grups parlamentaris els qui prenguessin la iniciativa.

Fuente: Diari de GironaORÍGENES
(siglo IX - 1.716)
OTRAS DIVISIONES
(1.716 - 1.931)
DIVISIONES DEL S. XX
(1.931 - 2.000)
EL TERRITORIO EN EL S.XXI
ACTUALIDAD
Recortes de prensa

Enlázanos  |  Tu página de inicio  | 

Esta página ha sido realizada por NetCom2 Internet, S.L.. Para más información pueden utilizar nuestro e-mail de Contacto. Para cuestiones técnicas concernientes a este website pueden dirigirse por e-mail a webmaster@vegueries.com. La página ha sido actualizada por última vez el 10/04/2017. La resolución óptima es de 1024x768 píxels y color de 16 bits.

Por favor lea nuestra Venta de fotografías y mapas, Política de privacidad y Condiciones de Uso y Nota legal.