Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

15/03/2007

Puigcercós afirma que será "prudente" en el desarrollo de las vegueries


El conseller de Gobernación y Administraciones Públicas, Joan Puigcercós, afirmó hoy que será "prudente" en el desarrollo de la nueva organización territorial de Catalunya, que sustituirá las actuales diputaciones provinciales por los consells de vegueria.

Puigcercós respondió así a Lluís Corominas (CiU), que le acusó de "cobarde" en el desarrollo de las vegueries, durante su interpelación en el pleno del Parlament sobre la ordenación del ámbito metropolitano en el conjunto del territorio. Para Corominas, el conseller es "poco ambicioso", consciente de que el proyecto de ley debe "pasar por Madrid".

El conseller le replicó que no "es un problema de falta de valentía" y aseguró que un gobierno "responsable" ha de tener en cuenta "el recorrido" para desarrollar una ley y qué "obstáculos" se pueden encontrar durante su tramitación.

Corominas también reclamó a Puigcercós que apruebe la nueva ley de organización territorial antes de redefinir el área metropolitana de Barcelona. Para CiU, "Barcelona tiene que ser una vegueria más", aunque "quizás" pueda incorporar algun órgano metropolitano.

En este sentido, acusó al conseller republicano de "plegarse ante los intereses del PSC", que, según los convergentes, reduce su visión del país al área metropolitana de Barcelona.

A Corominas le "preocupan las coincidencias de criterio" entre Puigcercós y el alcalde de L'Hospitalet de Llobregat y presidente de la Diputació de Barcelona, Celestino Corbacho (PSC).

En cuanto a la futura ley electoral, Corominas preguntó al conseller si la comisión de expertos que hará un estudio al respecto por encargo de su departamento considerará o no las vegueries como circunscripción electoral. Puigcercós se limitó a responder que la comisión "tendrá en cuenta" la nueva organización territorial de Catalunya.

Font: Europa PressORIGENS
(segle IX - 1.716)
ALTRES DIVISIONS
(1.716 - 1.931)
DIVISIONS DEL S. XX
(1.931 - 2.000)
EL TERRITORI AL S.XXI
ACTUALITAT
Retalls de premsa

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.