Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Chercher:    
CATALOGNE
LES VIGUERIES HISTOIRE DE LA CATALOGNE L'ART EN CATALOGNE GÉOGRAPHIE ET CARTES GASTRONOMIE FÊTE ET FOLKLORE
SERVICES
HÔTELS ET PENSIONS APPARTEMENTS GITES RURAUX CAMPINGS RESTAURANTS AUBERGES ET REFUGES COLONIES DE VACANCES SPORTS D'AVENTURE STATIONS THERMALES CAVES
TOURISME
MINI GUIDES GRATUITS VISITES ITINÉRAIRES REPORTAGES PANORAMIQUES 360º VIDEOS CHERCHEUR D'ITINÉRAIRES
MONOGRAPHIQUES
PONTS MÉDIÉVAUX CHÂTEAUX DE CATALOGNE MYCOLOGIE EN CATALOGNE PERSONNES CÉLÈBRES ARTICLES
RENSEIGNEMENTS UTILES
INFORMATIONS LE TEMPS
TERRITOIRES
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS


La Catalunya de les vegueries


La nova distribució de Catalunya en 7 vegueries, respon a la necessitat del Govern de la Generalitat d'establir unes unitats bàsiques de planificació i organització territorial, que signifiquin una descentralització administrativa contant, cadascuna d'elles, amb una delegació de la Generalitat.

Les vegueries passen a substituir l'organització provincial, per a organitzar i reflectir millor la realitat de cada territori de Catalunya, reemplaçant les 4 províncies establertes al 1833 des del govern central, i reformant també les diputacions provincials.

La nova organització territorial implica la desaparició de les 4 Diputacions per 7 Consells de Vegueria, i també la substitució dels Consells Comarcals per uns Consells d'Alcaldes formats per regidors electes dels diferents municipis que formen cada comarca, mantenint, en un nivell inferior, l'organització per comarques i municipis.

Parlament de Catalunya
Parlament de Catalunya. Barcelona.


La divisió de Catalunya en vegueries significa una simplificació de les estructures administratives, assumint les funcions d'administració local (situant-se els tràmits a les noves capitals), i unes circumscripcions electorals pròpies per al Congrés, Senat i per al Parlament de Catalunya.

Les 7 vegueries assumeixen doncs competències administratives, locals, de la Generalitat i de l'Estat, excepte en el règim electoral d'aquest últim, per a no alterar el nombre actual de diputats i senadors que es trien actualment a Catalunya.

La creació de les vegueries és possible legalment, perquè la Constitució Espanyola permet canviar la denominació i nombre d'òrgans de govern de les províncies a través d'una llei orgànica.

La distribució territorial en vegueries data de l'Edat Mitjana, i va ser el primer òrgan supralocal d'organització de Catalunya.

ORIGENS
(segle IX - 1.716)
ALTRES DIVISIONS
(1.716 - 1.931)
DIVISIONS DEL S. XX
(1.931 - 2.000)
EL TERRITORI AL S.XXI
ACTUALITAT
Retalls de premsa

Faites un lien  |  Votre page de début  | 

Cette page a été réalisée par NetCom2 Internet, S.L.. Pour de plus amples informations vous pouvez utiliser notre email de Contact. Pour des questions techniques concernant ce site Web, vous pouvez vous adresser par email à: webmaster@vegueries.com. La page a été mise à jour pour la dernière fois le 02/12/2016. La résolution optimale est de 1024 pixels et 16 bits de couleur.

Veuillez lire SVP notre Vente de photographies et cartes, Politique de vie privée et Conditions d'Utilisation et Remarque légale.