Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Chercher:    
CATALOGNE
LES VIGUERIES HISTOIRE DE LA CATALOGNE L'ART EN CATALOGNE GÉOGRAPHIE ET CARTES GASTRONOMIE FÊTE ET FOLKLORE
SERVICES
HÔTELS ET PENSIONS APPARTEMENTS GITES RURAUX CAMPINGS RESTAURANTS AUBERGES ET REFUGES COLONIES DE VACANCES SPORTS D'AVENTURE STATIONS THERMALES CAVES
TOURISME
MINI GUIDES GRATUITS VISITES ITINÉRAIRES REPORTAGES PANORAMIQUES 360º VIDEOS CHERCHEUR D'ITINÉRAIRES
MONOGRAPHIQUES
PONTS MÉDIÉVAUX CHÂTEAUX DE CATALOGNE MYCOLOGIE EN CATALOGNE PERSONNES CÉLÈBRES ARTICLES
RENSEIGNEMENTS UTILES
INFORMATIONS LE TEMPS
TERRITOIRES
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Ponts médiévaux de CatalogneNombrosos rius recorren l'espai físic català, l'Ebre, el Segre, el Ter, el Llobregat, el Fluvià, el Francolí,... amb nombrosos afluents com la Noguera Ribagorzana, la Noguera Pallaresa i molts altres. Aquests corrents han modelat el paisatge del país i han influït decisivament en la personalitat de les seves gents, convertint-se en l'eix vertebrador de la seva història. Els rius han actuat com vehicles d'unió però també com obstacles que impedien la trobada.

Per a salvar aquests obstacles, des dels primers temps històrics hi ha constància de ponts a Catalunya.

Pont medieval de Besalú


Una de les primeres coses que crida l'atenció al viatger que s'endinsa per les comarques catalanes és la gran quantitat de ponts que creuen els nostres rius. Només de ponts nomenats del "diable" existeixen més de vuitanta per tota la geografia catalana (el país amb la densitat més alta).

Humils passarel·les de fusta, superbes mostres d'enginyeria contemporània, ponts més modests suportant el modern tràfic automobilístic i petris monuments medievals creuen i tornen a creuar els grans i petits corrents de Catalunya i els múltiples barrancs i rierols del territori per a comunicar a les seves gents.

La geografia d'aquestes terres i el caràcter dels seus rius fa necessària l'existència de nombrosos ponts per a facilitar l'accés als pobles, llogarets i viles del país. En qualsevol lloc de la nostra geografia es fa palesa aquesta especial interrelació entre la terra i els seus ponts.PONTS TROUVÉES:

PLAN INTERACTIF
DES PONTS MÉDIÉVAUX


ESTRUCTURA
CONSTRUCCIÓ
HISTÒRIA I SIMBOLISME

Faites un lien  |  Votre page de début  | 

Cette page a été réalisée par NetCom2 Internet, S.L.. Pour de plus amples informations vous pouvez utiliser notre email de Contact. Pour des questions techniques concernant ce site Web, vous pouvez vous adresser par email à: webmaster@vegueries.com. La page a été mise à jour pour la dernière fois le 02/12/2016. La résolution optimale est de 1024 pixels et 16 bits de couleur.

Veuillez lire SVP notre Vente de photographies et cartes, Politique de vie privée et Conditions d'Utilisation et Remarque légale.