Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Ponts medievals de CatalunyaNombrosos rius recorren l'espai físic català, l'Ebre, el Segre, el Ter, el Llobregat, el Fluvià, el Francolí,... amb nombrosos afluents com la Noguera Ribagorzana, la Noguera Pallaresa i molts altres. Aquests corrents han modelat el paisatge del país i han influït decisivament en la personalitat de les seves gents, convertint-se en l'eix vertebrador de la seva història. Els rius han actuat com vehicles d'unió però també com obstacles que impedien la trobada.

Per a salvar aquests obstacles, des dels primers temps històrics hi ha constància de ponts a Catalunya.

Pont medieval de Besalú


Una de les primeres coses que crida l'atenció al viatger que s'endinsa per les comarques catalanes és la gran quantitat de ponts que creuen els nostres rius. Només de ponts nomenats del "diable" existeixen més de vuitanta per tota la geografia catalana (el país amb la densitat més alta).

Humils passarel·les de fusta, superbes mostres d'enginyeria contemporània, ponts més modests suportant el modern tràfic automobilístic i petris monuments medievals creuen i tornen a creuar els grans i petits corrents de Catalunya i els múltiples barrancs i rierols del territori per a comunicar a les seves gents.

La geografia d'aquestes terres i el caràcter dels seus rius fa necessària l'existència de nombrosos ponts per a facilitar l'accés als pobles, llogarets i viles del país. En qualsevol lloc de la nostra geografia es fa palesa aquesta especial interrelació entre la terra i els seus ponts.PONTS TROBATS:

MAPA INTERACTIU
DELS PONTS MEDIEVALS


ESTRUCTURA
CONSTRUCCIÓ
HISTÒRIA I SIMBOLISME

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.