Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Estructura i parts d'una torre defensiva

La funció de la torre, a més de la de vigilància del territori i de l'evident defensa de la fortalesa, es convertia també en l'últim bastió de resistència en cas que l'enemic aconseguís traspassar la muralla.

Disposava, a més de magatzems i fins i tot masmorres en el pis més baix, d'estades o estances per al senyor i els seus servents, contant en molts casos amb una latrina embeguda en el mur que desembocava a un pou cec o a la fossa.

Les obertures i finestres eren molt estretes i situades a considerable alçada per tal d'impedir l'entrada de les fletxes en cas d'atac. Així mateix en els pisos superiors existien sageteres o espitlleres que permetien llançar fletxes a l'exterior (posteriorment aquestes espitlleres incorporaven un buit circular per a disposar canons, anomenant-se llavors canyoneres o troneres).


Sota els merlets es construïen en ocasions voladissos de fusta a modus de balconades anomenades cadafals. Aquests permetien un millor angle de tir i, mitjançant forats en el sòl dels mateixos, llançar pedres i objectes sobre l'atacant. Per a minimitzar la fragilitat dels cadafals, sovint es construïen de pedra (matacans o lladroneres).
Molts d'aquests elements de defensa estan presents també en multitud de cases del territori.


Alguns tipus d'espitlleres i torre amb matacà
CASTELLS TROBATS:

MAPA INTERACTIU
DELS CASTELLS


CASTELLS PER COMARCA:

TORRE DEFENSIVA
CASTELL ROQUER
CASTELL-PALAU
CASTELL FORTALESA
CONSTRUCCIÓ

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.