Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Estructura i parts d'un castell roquerEls castells i recintes fortificats que trobem en les zones muntanyenques, al contrari que els situats en zones més planes i reconquerides posteriorment, responen en la seva majoria al criteri de castro roquer (castrum), concebuts com casa-fortalesa del senyor, tinent de les terres que els circumdaven, i alçats amb una fi primordialment de defensa, a causa de les abundants guerres territorials.

La combinació de les funcions de casa i fortalesa d'aquests recintes (no oblidem que es tracta dels primers castells construïts entre els segles IX i XIII), era una forma més primitiva d'erigir les construccions que en segles posteriors, a causa del problema de la celeritat necessària a consolidar l'assentament, prestant-se per això menys atenció a l'habitabilitat que a la defensa.

Per descomptat, l'espectacularitat i la grandària d'aquest tipus de castells, no hem de buscar-la, per tant, en paràmetres de simetria i magnitud com els que podem trobar en altres zones menys acinglerades de la nostra geografia i consolidades posteriorment.
La factura i presència dels castros roquers ens enlluerna pels seus emplaçaments, antiguitat i estratègia constructiva, que permetia anar guanyant valls transversals i organitzant després de si un territori per al qual s'estava escrivint una nova història.
CASTELLS TROBATS:

MAPA INTERACTIU
DELS CASTELLS


CASTELLS PER COMARCA:

TORRE DEFENSIVA
CASTELL ROQUER
CASTELL-PALAU
CASTELL FORTALESA
CONSTRUCCIÓ

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.