Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Estructura i parts d'un castell-palauA diferència dels castells roquers, més primitius i construïts amb una finalitat més castrense, en la mesura que la vida fou tornant-se més segura, es va prestar molta més atenció a l'habitabilitat del castell.

A partir del segle XIII apareixen molts castells-palau bastits amb una finalitat residencial i d'administració de les terres encara que combinant també alguns elements típics de l'arquitectura militar com torrasses, sageteres, troneres, matacans, etc.

La disposició de l'edifici és fonamentalment senyorial, tant en l'exterior amb finestrals més grans, com en l'interior amb diverses dependències dissenyades per a la vida palatina del noble i senyor d'aquestes terres.

Normalment es troben en el nucli urbà de les viles, de vegades en l'interior de la muralla que l'envoltava. Al voltant d'aquests castells-palau anaven construint-se les cases dels villans o habitants de la vila i que acostumaven a treballar per al senyor.

Era molt habitual que, adossada al palau o en els voltants d'aquest, es construís una ermita o església per als serveis religiosos del noble i la seva família.
CASTELLS TROBATS:

MAPA INTERACTIU
DELS CASTELLS


CASTELLS PER COMARCA:

TORRE DEFENSIVA
CASTELL ROQUER
CASTELL-PALAU
CASTELL FORTALESA
CONSTRUCCIÓ

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.