Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

La Catalunya borbònica (1714 - 1808)


Portada de l'imprès que conté el decret de Nova Planta -1716 Després de la capitulació de Barcelona i de la caiguda de Mallorca i Eivissa, Felip V dicta el 1716 el decret de Nova Planta, pel qual se suprimeix la Generalitat, el Consell de Cent de Barcelona i totes les institucions catalanes, que són substituïdes pel model castellà. Es va instaurar una capitania general de Catalunya, la Reial Audiència, la superintendència i els corregiments, així com un impost general, el cadastre real, i se suprimeix l'estudi general de Barcelona, prohibint també l'ús del català.

Es per aquest motiu pel que la data de l'Onze de Setembre ha estat reivindicada com a festa nacional de Catalunya, no per celebrar la derrota, sinó per recordar aquells drets i llibertats arrabassades per la força, i als quals els catalans mai no han renunciat.

A partir d'aquest moment comença un llarg i obstinat esforç encaminat a recuperar tot el que s'havia perdut durant la guerra. Catalunya va redreçant la seva economia i es converteix en una potència agrícola, industrial i comercial. Es crea el 1729 la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, s'inicia la construcció del barri de la Barceloneta en 1753, es crea la Junta de Comerç de Barcelona el 1758, s'obté el permís de lliure comerç amb Amèrica el 1778.

A l'any 1781 Espanya reconquesta l'illa de Menorca ocupada pels anglesos, i el 1789 tenen lloc a França revoltas populars exigint una constitució democràtica i assaltant la Bastilla. És l'inici de la Revolució Francesa i d'un nou període a l'història que comportarà l'abolició definitiva dels privilegis senyorials.

Castell de Montjuïc
Entrada al Castell-fortalesa de Montjuïc - Barcelona.
Fou reformat i ampliat al 1751.
PREHISTÒRIA
(1.200.000 - segle V a.C.)
EDAT ANTIGA
(segle V a.C. - 711)
EDAT MITJANA
(711 - 1.492)
EDAT MODERNA
(1.492 - 1.808)
EDAT CONTEMPORÀNEA
(1.808 - 2.005)
ANNEXOS I LLISTATS

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.