Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS


Introducció


Geografia de Catalunya Catalunya és un país mil·lenari, amb escut propi des del segle XI, amb una llengua pròpia des del segle XII i una constitució concedida per Carlemany, una de les més antigues del món.
Forma una comunitat autònoma dintre d'Espanya, amb una institució de govern també pròpia, la Generalitat de Catalunya.
La seva història, la seva llengua i una tradició cultural, jurídica i política diferenciada, han donat forma a la personalitat del país i de les seves gents.

Gràcies al seu teixit industrial i al desenvolupament especialitzat del sector dels serveis, Catalunya s'ha convertit en uns dels enclavaments econòmics més importants del sud d'Europa, jugant un paper decisiu.
Les seves importants infraestucturas turístiques i de transports, l'espectacular inversió en investigació i desenvolupament, i l'aposta en equipaments per l'ensenyament, són alguns dels eixos que dinamitzen de forma important la realitat soci-econòmica de Catalunya.

Geografia de Catalunya La seva geografia presenta tan variats i bells paisatges, que la riquesa dels seus contrastos la converteix en un territori on podem trobar des de zones d'alta muntanya fins a grans platges, passant per penya-segats o altiplans interiors, on es conserva un ric patrimoni monumental.

Catalunya ha estat cartografiada des del segle XIV, que es va realitzar el Atlas Català (1375), atribuït al notable astròleg jueu Abraham Cresques per encàrrec del monarca català Pere III el Cerimoniós.
Posteriorment, des del segle XVII han vingut publicant-se mapes exclusius del Principat de Catalunya per autors holandesos i francesos.


Mapa de Catalunya
Edició de 1608 del primer mapa exclusiu de Catalunya.
SITUACIÓ I RELLEU
CLIMA I NATURA
TERRITORI I POBLACIÓ
ACTIVITAT AGRICOLA

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.