Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Altres denominacions d'aliments catalans


Denominacions d'Origen Protegides D.O.P.


Arròs del Delta de l'Ebre
Constituïda pels municipis de Deltebre i de Sant Jaume d'Enveja, i també parteix dels terrenys del delta de l'Ebre (l'Aldea, Amposta, Camarles, l'Ampolla i Sant Carles de la Ràpita).
Les varietats d'aquesta denominació són: Badia, Tebre, Sénia, Fonsa, Bomba i Montsianell. Productes de Catalunya

Avellana de Reus
La zona de producció de les avellanes està constituïda pels municipis de les comarques del Baix Camp, l'Alt Camp, el Tarragonès, el Priorat, la Conca de Barberà i la Terra Alta.
Aquest cultiu es va introduir a finals del segle XIX per a suplir el cultiu de vinya, destruïda per la fil.loxera.
Les varietats d'aquesta denominació són: Negreta, Pauetet, Gironella, Morella i Culplana. La negreta és la més conreada.

Formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya
La zona de producció de les avellanes està constituïda pels municipis de les comarques de l'Alt Urgell i la Cerdanya.
Elaborat amb llet de vaca de raça frisona, sencera i pasteuritzada. Teixidura tendra i cremosa, aroma dolça i penetrant. Gust suau, franc i agradable, molt característic.

Mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya
La zona de producció de la llet utilitzada per a l'elaboració de la mantega , està constituïda per les comarques de l'Alt Urgell i la Cerdanya.
En l'elaboració de la mantega es poden utilitzar: Nata de llet de vaca pasteuritzada i ferments lactis mesòfils. La mantega està elaborada exclusivament amb llet de vaca de raça frisona.

Oli de les Garrigues
Aquesta denominació protegeix les varietats Arbequina i Verdiell. La zona de producció està situada a la comarca de les Garrigues i alguns municipis limítrofs de les comarques de La Segarra.
La recol·lecció es realitza mitjançant el munyiment, produint-se dos tipus d'olis segons el període que es porti a terme: frutats (de recol·lecció més primerenca, color verdós, més "cos" i sabor ametllat i amarg) i dolços (de recol·lecció més tardana, color groc, més "fluid" i de sabor dolç).

Oli de Siurana
La denominació protegeix els olis obtinguts de les varietats Arbequina, Royal i Morrut, estant la zona de producció representada per una franja de Tarragona, perpendicular a la mar Mediterrània que, des de les Garrigues de Lleida, travessa de nord-oest a sud-est parteix de les comarques del Priorat, el Baix Camp, l'Alt Camp, el Tarragonès i la Ribera d'Ebre.
La recol·lecció s'efectua a munyiment, i igual que a les Garrigues, els seus olis es distingeixen en frutats o dolços depenent del moment de la recol·lecció.

Pàgines: 1  2
ENTRANTS  Desplegar
PRIMERS PLATS  Desplegar
PEIX I MARISC  Desplegar
CARNS  Desplegar
POSTRES  Desplegar
SALSES  Desplegar

DENOMINACIONS D'ORIGEN

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.