Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS


La gastronomia a Catalunya


La cuina catalana, basada en els productes de la terra, i adaptada a les estacions i a les tradicions culturals, mostra una gran personalitat, de la mateixa manera que totes les manifestacions culturals de Catalunya. Gastronomia

La influència del pas de diferents civilitzacions (grecs, romans, francesos, etc.) i una capacitat especial per a sintetitzar el millor de cadascuna d'elles, converteix la gastonomia catalana en una sana, rica i variada expressió de la dieta Mediterrània que perviu en la saviesa popular.

La diversitat del paisatge català es correspon una gran quantitat d'ingredients i procediments que donen lloc a multitud de plats propis distints segons la zona geogràfica, distingint entre:
  • Cuina marinera, amb gran varietat de peixos de roca, eriços de mar i guisats mariners o suquets (Costa Brava).
  • Cuina de mar i muntanya, amb suculentes combinacions de marisc amb productes típics d'interior (Empordà).
  • Cuina de muntanya, amb un tipus de guisats a base de bou, senglar i ternasc i una gran quantitat de plats on els excel·lents bolets de la terra són protagonistes (Pirineus). Gastronomia
  • Cuina de litoral, amb bones receptes a força de verdures i hortalisses, i peixos elaborats de diferents formes, així com arrossos combinats de manera excel·lent (Tarragona).
  • Cuina d'interior, on predominen les carns, formatges, excel·lents embotits i productes de l'horta, del bosc i del corral (Catalunya Central i Lleida).
  • Cuina de capital, basada en la re-elaboració dels plats tradicionals, sorprèn amb noves receptes de cuina creativa, i adapta altres de procedència internacional (Barcelona).
Gastronomia
La gran qualitat dels productes de la terra es reflecteix també en l'activitat vinícola, amb 11 denominacions d'orígen diferenciades, produint des de blancs frescs fins a negres de gran cos, passant pels clàssics rosats, i espumosos naturals amb la denominació Cava, tots de prestigi internacional.

Al menú dret d'aquest apartat de la web, hem reflectit algunes dels centenars de receptes típiques de la gastronomia catalana.

ENTRANTS  Desplegar
PRIMERS PLATS  Desplegar
PEIX I MARISC  Desplegar
CARNS  Desplegar
POSTRES  Desplegar
SALSES  Desplegar

DENOMINACIONS D'ORIGEN

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.