Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS


La Festa i el Folklore a Catalunya


Les festes i tradicions populars són signes d'identitat i manifestacions culturals que formen part de l'història viva dels catalans.

Catalunya compta amb una gran quantitat d'elements festius, tant de caràcter religiós, com popular i lúdic. Totes aquestes tradicions populars, culturals i folklòriques són un fidel reflex de la personalitat del Principat.

Per tot el territori se celebren festes majors, amb una gran diversitat d'actes festius, culturals, socials i religiosos, pensats per a satisfer els gustos de tots els ciutadans i visitants. Festa i folklore a Catalunya

Les festes de Nadal, se celebren amb molts elements comuns de tot el món, encara que tenen alguns costums propis, com és el cas de el "tió", "els pastorets" i els pessebres vivents.

Existeixen importants festes relacionades amb el treball del camp, les estacions, l'agricultura, la ramaderia i la recol·lecció de productes de la terra, destacant la Festa de la Calçotada a Valls, la de la verema a l'Espluga, la de l'avellana a Reus, l'Àplec del Cargol a Lleida, entre moltes altres.

Altres dates assenyalades del calendari tenen a veure amb fets històrics o religiosos de Catalunya, com l'Onze de Setembre, Sant Jordi, la Mercè, i altres.

Algunes celebracions han estat declarades d'Interès Nacional com: la "Patum" de Berga, els carnavals de Vilanova i la Geltrú, la "Passió" d'Esparreguera, la "Festa de Santa Tecla" a Tarragona, la "Dansa de la Mort" a Verges, la "Festa del barri de Gràcia" de Barcelona, el "Ball del Ciri" a Castellterçol, entre moltes altres.
LES FESTES

  Comarca:

  Mes:


TRADICIONS

   » Els Castells
   » La Sardana
   » La Diada
   » Sant Jordi
   » Els Segadors
   » Les Caramelles

LLEGENDES

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.