Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Chercher:    
CATALOGNE
LES VIGUERIES HISTOIRE DE LA CATALOGNE L'ART EN CATALOGNE GÉOGRAPHIE ET CARTES GASTRONOMIE FÊTE ET FOLKLORE
SERVICES
HÔTELS ET PENSIONS APPARTEMENTS GITES RURAUX CAMPINGS RESTAURANTS AUBERGES ET REFUGES COLONIES DE VACANCES SPORTS D'AVENTURE STATIONS THERMALES CAVES
TOURISME
MINI GUIDES GRATUITS VISITES ITINÉRAIRES REPORTAGES PANORAMIQUES 360º VIDEOS CHERCHEUR D'ITINÉRAIRES
MONOGRAPHIQUES
PONTS MÉDIÉVAUX CHÂTEAUX DE CATALOGNE MYCOLOGIE EN CATALOGNE PERSONNES CÉLÈBRES ARTICLES
RENSEIGNEMENTS UTILES
INFORMATIONS LE TEMPS
TERRITOIRES
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Recorregut pel nucli històric de Cervera

Version pour imprimer Envoyer à un ami
La població de Cervera es desenvolupa a redós del seu Castell, ubicat en el turó de Montseré. Si bé es troba documentat desde el segle XI (1026), l'ocupació d'aquest indret es remunta al segle VI a.c.

La primitiva estructura urbana ja estava consolidada a finals del segle XII. Devia ser una vila closa, on les parets exteriors de les cases, amb molt poques obertures, servien de muralla a la població. Els carrerons de Sabater i de les bruixes deixen entreveure aquesta estructura.

 
Campanar de l’església de Sta. Maria Portada de l’església de Sant Antoni


Les edificacions, amb el temps, s'anaren estenent seguint la morfologia del terreny, la qual cosa delimitava l'estretor del carrer major.

La tipologia bàsica és la d'edificis entre mitgeres, de planta baixa, dos pisos i golfes de cobertes de teula àrab i murs de pedra arrebossada.

L'economia estava lligada tradicionalment a l'agricultura, darrerament s'ha transformat cap el sector industrial i de serveis.

Elements d'interès turístic:

Els edificis més importants dins el ric patrimoni Cerverí són: La Universitat, construida en temps de Felip V, segons el decret de 1717, per ser durant més de cent anys l'únic centre d'estudis superiors de tota Catalunya. Edifici d'estructura neoclàssica, però barroc en molts dels elements decoratius, com la façana exterior i el retaule de Paranimf, obra de Jaume Padró. A prop de la Universitat hi ha l'Església de Sant Antoni d'origen medieval, l'edifici actual és d'estil neoclàssic, si bé deixa entreveure restes de les antigues construccions. L'Hospital Berenguer de Castelltort és de l'època de la Universitat, les similituds constructives són evidents sobretot en el claustre dels pelegrins, amb porxos i cisterna.


Universitat


Les muralles era un conjunt fortificat que es va ampliar i reforçar per ordre de Pere el Cerimoniós (1368) durant la Guerra contra Castella.

A la plaça Major, en bona part porxada es troba el conjunt format per la Paeria, l'església de Santa Maria i el Campanar.

La Paeria és una construcció del Segle XVII, ampliada en el segle següent per Jaume Padró. Detall singular de la Paeria són les 5 ménsules que sostenen cadascun dels tres balcons. Hi ha representats els tipus i les actituds del mercat, els cinc sentits corporals i els tipus relacionats amb la presó.

L'Església de Santa Maria és un dels edificis més importants de l'arquitectura gòtica Catalana. L'obra es començà a construir en el segle XIII i no va estar enllestida fins a les darreries del segle XV. De planta de creu llatina, té tres naus a l'absis hi ha un deambulatori amb 8 capelles. Dins el temple hi ha obres tant importants com la tomba de Ramon Serra, les restes dels vitralls del prestiberi, l'altar barroc de la capella del Sant Misteri entre altres.


Muralla de Cervera


Al carrer Major, 115 hi ha el Museu Duran i Sanpere, casa pairal de l'il·lustre historiador que permet conèixer com vivia una familia burgesa de finals del Segle XIX.

És interessant també visitar l'esglesiola de Sant Pere el Gros (S.X); les restes de Santa Magdalena i el Sindicat, obra modernista de Cèsar Martinell.

Veure el mapa del recorregut pel nucli històric de Cervera »


    Gites ruraux Cal Maso

SERVICES
ITINÉRAIRES TOURISTIQUES
SITUATION
Viguerie de Lleida
RÉGIONS
DE LLEIDA
   » Garrigues
   » Noguera
   » Pla d'Urgell
   » Segarra
   » Segrià
   » Urgell
CARTE DES TERRITOIRES
Carte de vigueries

Faites un lien  |  Votre page de début  | 

Cette page a été réalisée par NetCom2 Internet, S.L.. Pour de plus amples informations vous pouvez utiliser notre email de Contact. Pour des questions techniques concernant ce site Web, vous pouvez vous adresser par email à: webmaster@vegueries.com. La page a été mise à jour pour la dernière fois le 02/12/2016. La résolution optimale est de 1024 pixels et 16 bits de couleur.

Veuillez lire SVP notre Vente de photographies et cartes, Politique de vie privée et Conditions d'Utilisation et Remarque légale.