Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Chercher:    
CATALOGNE
LES VIGUERIES HISTOIRE DE LA CATALOGNE L'ART EN CATALOGNE GÉOGRAPHIE ET CARTES GASTRONOMIE FÊTE ET FOLKLORE
SERVICES
HÔTELS ET PENSIONS APPARTEMENTS GITES RURAUX CAMPINGS RESTAURANTS AUBERGES ET REFUGES COLONIES DE VACANCES SPORTS D'AVENTURE STATIONS THERMALES CAVES
TOURISME
MINI GUIDES GRATUITS VISITES ITINÉRAIRES REPORTAGES PANORAMIQUES 360º VIDEOS CHERCHEUR D'ITINÉRAIRES
MONOGRAPHIQUES
PONTS MÉDIÉVAUX CHÂTEAUX DE CATALOGNE MYCOLOGIE EN CATALOGNE PERSONNES CÉLÈBRES ARTICLES
RENSEIGNEMENTS UTILES
INFORMATIONS LE TEMPS
TERRITOIRES
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Visita al Castell de Les Sitges

Version pour imprimer Envoyer à un ami
Al mig del camp del terme de Florejacs i a pocs metres de la carretera, l'accés és molt senzill, s'alça aquesta majestuosa mola, visible des de gran distància donat el seu estratègic emplaçament.

El castell de planta lleugerament rectangular s'aixeca majestuós sabedor de les seves inexpugnables façanes ensenyant la teva esvelta torre d'homenatge des del centre del castell. Són sens dubte uns dels castells més bells que es conserven envoltat a tot arreu de merlets perfilats que semblen convidar el viatger a qui s'aproximi fins a ell.

Entrada del castell Detall de la torre


La seva sòlida porta de mig punt amb àmplies dovelas apareix sobre una petita escala i davant ell una esplanada àmplia i clara|espaiosa|neta.

Aquesta escala que és la seva única entrada està situada a uns dos metres d'alçada del rasant del terreny, si bé amb posteritat es va fer construir l'escala.

Documentat en 1116 a través del testament atorgat per Pere Ponç al seu fill Arnau. Durant el transcurs del segle XIII estava en possessió de la família Alemany de Cervelló, el qual el va deixar en testament a la seva filla Sibil.la el 1304, la qual casaria més tard amb Ponç de Ribelles. Posteriorment aniria variant de propietaris segons segueix: Ramón Guillem de Josa en 1445, els Cortit el 1571, els Bartomeu el 1574, els Agullo el 1613, els Ribera el 1625. Els marquesos de Gironella ho van ser entre els segles XVIII i XIX.


Vista general del castell


A l'altura de la planta noble i en un dels laterals del castell es divisen dues finestres d'arcs apuntats que van ser tallades junt amb altres finestres de forma quadrada el segle XVI.

La capella ocupa una sola nau conservant-se en bastant bon estat. Té un absis semicircular i un campanar que encara que sencer està mancat de les campanes. < BR>
Sembla que en principi es va aixecar només la torre quadrada i un segle més tard es va emmurallar tal com s'observa en l'actualitat.

    Gites ruraux Cal Maso

SERVICES
ITINÉRAIRES TOURISTIQUES
SITUATION
Viguerie de Lleida
RÉGIONS
DE LLEIDA
   » Garrigues
   » Noguera
   » Pla d'Urgell
   » Segarra
   » Segrià
   » Urgell
CARTE DES TERRITOIRES
Carte de vigueries

Faites un lien  |  Votre page de début  | 

Cette page a été réalisée par NetCom2 Internet, S.L.. Pour de plus amples informations vous pouvez utiliser notre email de Contact. Pour des questions techniques concernant ce site Web, vous pouvez vous adresser par email à: webmaster@vegueries.com. La page a été mise à jour pour la dernière fois le 02/12/2016. La résolution optimale est de 1024 pixels et 16 bits de couleur.

Veuillez lire SVP notre Vente de photographies et cartes, Politique de vie privée et Conditions d'Utilisation et Remarque légale.