Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Chercher:    
CATALOGNE
LES VIGUERIES HISTOIRE DE LA CATALOGNE L'ART EN CATALOGNE GÉOGRAPHIE ET CARTES GASTRONOMIE FÊTE ET FOLKLORE
SERVICES
HÔTELS ET PENSIONS APPARTEMENTS GITES RURAUX CAMPINGS RESTAURANTS AUBERGES ET REFUGES COLONIES DE VACANCES SPORTS D'AVENTURE STATIONS THERMALES CAVES
TOURISME
MINI GUIDES GRATUITS VISITES ITINÉRAIRES REPORTAGES PANORAMIQUES 360º VIDEOS CHERCHEUR D'ITINÉRAIRES
MONOGRAPHIQUES
PONTS MÉDIÉVAUX CHÂTEAUX DE CATALOGNE MYCOLOGIE EN CATALOGNE PERSONNES CÉLÈBRES ARTICLES
RENSEIGNEMENTS UTILES
INFORMATIONS LE TEMPS
TERRITOIRES
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

PARC NATURAL DE L'ALT PIRINEU: Ruta de l'estany de la Gola i els Tres Estanys.

Texte: www.es.wikiloc.com / www.20.gencat.cat

Version pour imprimer Envoyer à un ami
PARC NATURAL DE L'ALT PIRINEU: Ruta de l'estany de la Gola i els Tres Estanys.

El Parc Natural de l’Alt Pirineu, és el tretzè parc natural de Catalunya, i també el més extens; la seva superfície representa més d’un terç de la superfície global de tots els parcs naturals catalans junts. El Parc està situat al bell mig del Pirineu, entre la Val d’Aran i el Principat d’Andorra, i recull les aigües de tota la conca alta del riu de la Noguera Pallaresa i de part de la del Segre.


Amb 69.850 ha, el Parc s’estén per 15 municipis pirinencs que pertanyen a les comarques del Pallars Sobirà i l’Alt Urgell. Geogràficament, l’àrea protegida recorda vagament la figura d’una lluna creixent molt irregular, amb el vèrtex meridional situat al santuari de la Mare de Déu d’Arboló (prop de Gerri de la Sal, al municipi del Baix Pallars) i el vèrtex septentrional al port de la Bonaigua, i amb la cara oriental conformada per la Pica d’Estats, la frontera amb Andorra i la vall de Santa Magdalena.La varietat biològica és un dels elements essencials d’aquestes contrades, tant pel que fa a la vegetació com a la fauna. Els extensos boscos de la zona -pinedes de pi negre i pi roig, avetoses, rouredes, bedollars, freixenedes- constitueixen l’hàbitat d’un gran nombre d’espècies animals,i són alhora un patrimoni verd que impacta els visitants o els excursionistes. El Parc comprèn també ecosistemes fluvials (rius) protegits de gran importància, un fet que de moment és únic a Catalunya.

Tanmateix, els paisatges que albirem són també fruit de segles d’humanització i, per tant, d’explotació dels recursos naturals. Avui en dia,la mineria del ferro (la farga catalana) i la d’altres metalls han perdut llur importància, però la ramaderia i, en menor mesura, l’ explotació forestal encara conserven un pes específic. Testimonis d’aquesta acció produïda per l’ésser humà són construccions com bordes, cabanes, pletes, etc., i també prats i pastures, que configuren un paisatge en mosaic.

El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha nascut amb una doble vocació: d’una banda, pretén conservar i transmetre als nostres descendents els valors d’aquesta zona privilegiada (un patrimoni natural i cultural privilegiat, un paisatge prodigiós) i,de l’altra, pretén afavorir el desenvolupament sostenible del territori.


Podem trobar moltes Rutes per fer dins el Parc Natural, entre elles cal destacar:


LA RUTA DE L'ESTANY DE LA GOLA I ELS TRES ESTANYS.

Aquesta ruta es compon d'un doble circuit i un tram en comú. La ruta comença a Cerbi per una pista forestal fins una cascada on s'agafa el sender que fent ziga-zagues ens porta al llac de la Gola el qual podem rodejar per l'esquerra, que és per on ho fa la majoría de gent.


Al fons i direcció SE i per un camí no gaire marcat s'han de fer un parell de collades fins que arribem als Tres Estanys, al final d'ells i per un portell estret hem de flanquejar a mà dreta fins al llac de la Gola, en aquest punt tenim un refugi recent inaugurat on es pot pectornar, també als Tres Estanys hi ha una cabada de pastor.

Des de l'Estany de la Gola i ja de retorn baixarem pel sender que haviem pujat i tornem agafar la pista fins al pontet de l'Ermita de St. Beado, en aquest camí i en uns pasos un xic complicats però no gaire perillosos n'han ficat unes cadenes per agafar-se i que són d'agrair. Des de l'Ermita surt un camí el qual travessa un pontet de troncs i que per la dreta del riu arriba a Cerbi.    Gites ruraux Cal Serni
    Hôtels et Pensions Els Avets
    Gites ruraux Casa Colom
    Gites ruraux Les Flors

SERVICES
ITINÉRAIRES TOURISTIQUES
SITUATION
Viguerie de Lleida
RÉGIONS
DE LLEIDA
   » Garrigues
   » Noguera
   » Pla d'Urgell
   » Segarra
   » Segrià
   » Urgell
CARTE DES TERRITOIRES
Carte de vigueries

Faites un lien  |  Votre page de début  | 

Cette page a été réalisée par NetCom2 Internet, S.L.. Pour de plus amples informations vous pouvez utiliser notre email de Contact. Pour des questions techniques concernant ce site Web, vous pouvez vous adresser par email à: webmaster@vegueries.com. La page a été mise à jour pour la dernière fois le 02/12/2016. La résolution optimale est de 1024 pixels et 16 bits de couleur.

Veuillez lire SVP notre Vente de photographies et cartes, Politique de vie privée et Conditions d'Utilisation et Remarque légale.