Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Chercher:    
CATALOGNE
LES VIGUERIES HISTOIRE DE LA CATALOGNE L'ART EN CATALOGNE GÉOGRAPHIE ET CARTES GASTRONOMIE FÊTE ET FOLKLORE
SERVICES
HÔTELS ET PENSIONS APPARTEMENTS GITES RURAUX CAMPINGS RESTAURANTS AUBERGES ET REFUGES COLONIES DE VACANCES SPORTS D'AVENTURE STATIONS THERMALES CAVES
TOURISME
MINI GUIDES GRATUITS VISITES ITINÉRAIRES REPORTAGES PANORAMIQUES 360º VIDEOS CHERCHEUR D'ITINÉRAIRES
MONOGRAPHIQUES
PONTS MÉDIÉVAUX CHÂTEAUX DE CATALOGNE MYCOLOGIE EN CATALOGNE PERSONNES CÉLÈBRES ARTICLES
RENSEIGNEMENTS UTILES
INFORMATIONS LE TEMPS
TERRITOIRES
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Estany d'Ivars i Vila-Sana

Texte: http://www.estanyivarsvilasana.cat

Version pour imprimer Envoyer à un ami
ESTANY D'IVARS I VILA-SANA

L'estany està situat a la comarca del Pla d'Urgell, entre les poblacions d'Ivars d'Urgell (2 km a l'oest), Vila-sana (2km al nord-est) i Vallverd (a 1 km.al Sud). La capital de la comarca és Mollerusa, es troba a tan sols 8 km. de l'estany, mentre que Lleida es troba a 35 km. i Barcelona a 140 km. Des de l'autovia A2 i a través de les respectives sortides d'Ivars d'Urgell o Vila-Sana, s'hi accedeix a menys de 10 km. També, des de qualsevol de les poblacions de l'entorn, s'hi arriba per camins rurals ben senyalitzats.L'estany d'Ivars i Vila-sana, recuperat a partir del 2005 té una superfície d'aigua de 126 ha.

Es tracta de l'estany interior de Catalunya més gran quant a dimensions i acull una important diversitat biològica. Actualment es tracta d'una llacuna d'aigua dolça, tot i que el seu origen és endorreic. L'aigua d'entrada, arran del projecte de recuperació que s'hi ha executat prové del canal d'Urgell i correspon a la mateixa quantitat que s'utilitzava per al reg de les finques existents abans de la recuperació. El desguàs de l'estany drena vers un afluent del riu Corb.

En bona part del seu perímetre la profunditat és molt baixa (< 1m), de manera que proliferen les comunitats lacustres. Amb tot, la profunditat màxima o arriba als quatre metres ni la mitjana als 2 metres.

Al llarg de l'estany s'hi van recrear illes amb diferents formes, pendents, alçades i emplaçaments que afavoreixen la fauna, especialment els ocells, amb punts de descans, alimentació i reproducció.

BIBLIOTECA DIGITAL

FAUNA

Les espècies que es troben a l'espai corresponen bàsicament a les pròpies d'ambients agrícoles, espais oberts i zones rurals humanitzades. Tot i això, la recuperació de l'estany, amb tot el seu perímetre amb vegetació natural, ha propiciat la millora de les problacions existents. Entre altres, es pot destacar presència de la musaranya comuna, el teixó, la guineu, el senglar, la mostela, la fagina, la llebre, etc...

Entre totes les espècies mamífers, és remarcable la presència de la rata d'aigua (Arvicola sapidus), catalogada com a vulnerable en el nou catàleg d'espècies amenaçades.EQUIPAMENTS

L'espai disposa de diversos equipaments per ordenar l'ús públic i fer més atractiva la visita:
  • Àrees d'arribada: concretament dues, una al costat sud-est (accès des d'Ivars) i l'altra al costat nord-oest (accès des de Vila-sana i Vallverd). Aquestes Àrees disposen de zona d'aparcament de vehicles, punts d'informació i serveis. Des d'aquestes Àrees disposen de zona d'aparcament de vehicles, punts d0informació i serveis. Des d'aquestes Àrees, parteix un itinerari de visita de 2.6 km. que les enllaça.


  • Miradors: de diversos tipus i situats en punts estratègics amb panoràmiques privilegiades sobre l'estany.


  • Aguaits: o casetes d'observació d'ocells, alguns construïts amb tàpia -sistema de construcció tradicional- i un de dues plantes amb una visió excepcional.


  • Passarel.les: de fusta per accedir arran d'aigua a altres equipaments i travessar zones de canyissar.


  • Zones de descans: amb taules de fusta i bancs.


  • Embarcadors: en dues zones on és permesa la navegació en barques del propi estany i sense motor per no molestar la fauna.


  • Plafons informatius i interpretatius sobre l'espai, la fauna i la flora.VISITES I INFORMACIÓ. Clic aquí


    Gites ruraux Can Salvadó

SERVICES
ITINÉRAIRES TOURISTIQUES
SITUATION
Viguerie de Lleida
RÉGIONS
DE LLEIDA
   » Garrigues
   » Noguera
   » Pla d'Urgell
   » Segarra
   » Segrià
   » Urgell
CARTE DES TERRITOIRES
Carte de vigueries

Faites un lien  |  Votre page de début  | 

Cette page a été réalisée par NetCom2 Internet, S.L.. Pour de plus amples informations vous pouvez utiliser notre email de Contact. Pour des questions techniques concernant ce site Web, vous pouvez vous adresser par email à: webmaster@vegueries.com. La page a été mise à jour pour la dernière fois le 02/12/2016. La résolution optimale est de 1024 pixels et 16 bits de couleur.

Veuillez lire SVP notre Vente de photographies et cartes, Politique de vie privée et Conditions d'Utilisation et Remarque légale.