Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Chercher:    
CATALOGNE
LES VIGUERIES HISTOIRE DE LA CATALOGNE L'ART EN CATALOGNE GÉOGRAPHIE ET CARTES GASTRONOMIE FÊTE ET FOLKLORE
SERVICES
HÔTELS ET PENSIONS APPARTEMENTS GITES RURAUX CAMPINGS RESTAURANTS AUBERGES ET REFUGES COLONIES DE VACANCES SPORTS D'AVENTURE STATIONS THERMALES CAVES
TOURISME
MINI GUIDES GRATUITS VISITES ITINÉRAIRES REPORTAGES PANORAMIQUES 360º VIDEOS CHERCHEUR D'ITINÉRAIRES
MONOGRAPHIQUES
PONTS MÉDIÉVAUX CHÂTEAUX DE CATALOGNE MYCOLOGIE EN CATALOGNE PERSONNES CÉLÈBRES ARTICLES
RENSEIGNEMENTS UTILES
INFORMATIONS LE TEMPS
TERRITOIRES
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

La vila de Llardecans

Texte: Cèsar Espona

Version pour imprimer Envoyer à un ami
L'entorn
La població està situada al sud-est de la comarca del Segrià a 397 metres d'altitud i limitant amb les Garrigues en un terreny d'ondulacions suaus dominat per alzines i conreus de secà característics de la zona garriguenca, com ara l'olivera i l'ametlla.

L'activitat principal és el conreu de l'olivera que ocupa la major part amb excelent oli. L'ametller i la cria de porcí, boví i aviram també és notable.


 
Plaça a Llardecans Església parroquial barroca de l'Assumpta


Una mica d'història
Malgrat la creença popular que atribueix el nom de la població al lladrar dels gossos, sembla que l'origen d'aquest topònim s'atribueix a la fundació de la vila pels ilercavons. Realment la vila closa, que contenia el castell, ja existia i era d'origen àrab, abans de ser repoblada al segle XIII (desprès de la reconquesta) pel poderós llinatge dels Santcliment, senyors d'Alcarràs.


La vila Closa
Antigament la vila formava el característic clos medieval, emmurallat, dintre de la qual s'aixecava el castell. A mitjan del segle XIV, Llardecans ja era una vila notable amb més de 50 famílies.

Multitud de casals de pedra donen fe de l'època de més properitat de Llardecans al segle XVIII, quan s'estengué el conreu de l'olivera. D'aquesta època és la capella de la Mare de Déu de Loreto, amb interessants retaules, i també de la gran església parroquial barroca de l'Assumpta.

La parroquial té una façana i porta molt ornamentades, una torre-campanar de grans dimensions i un interior amb tres naus d'estil neoclàssic. Conserva un important altar major barroc dedicat a l'Assumpció de Maria.

Destaca també l'antiga farmacia, edifici actualment de propietat particular, que data del 1846 i que es considera la més antiga de Catalunya.


 
La activitat agricola del poble es visible també en les cortines d'algunes balconades Carreró a Llardecans


Altres indrets
Dins el terme de Llardecans hi ha vestigis anteriors a la seva carta de població com ara les restes d'una fortalessa àrab al despoblat d'Adar, on hi ha també la petita capella de Sant Marc.
També trobem les restes d'un poblat de l'Edad del Ferro, i una necròpoli entre els barrancs de les Escorres i de la Bassa Nova.
Al jaciment de les Roques de la Galera hi ha també una balma datada en el neolític.SERVICES
ITINÉRAIRES TOURISTIQUES
SITUATION
Viguerie de Lleida
RÉGIONS
DE LLEIDA
   » Garrigues
   » Noguera
   » Pla d'Urgell
   » Segarra
   » Segrià
   » Urgell
CARTE DES TERRITOIRES
Carte de vigueries

Faites un lien  |  Votre page de début  | 

Cette page a été réalisée par NetCom2 Internet, S.L.. Pour de plus amples informations vous pouvez utiliser notre email de Contact. Pour des questions techniques concernant ce site Web, vous pouvez vous adresser par email à: webmaster@vegueries.com. La page a été mise à jour pour la dernière fois le 02/12/2016. La résolution optimale est de 1024 pixels et 16 bits de couleur.

Veuillez lire SVP notre Vente de photographies et cartes, Politique de vie privée et Conditions d'Utilisation et Remarque légale.