Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Chercher:    
CATALOGNE
LES VIGUERIES HISTOIRE DE LA CATALOGNE L'ART EN CATALOGNE GÉOGRAPHIE ET CARTES GASTRONOMIE FÊTE ET FOLKLORE
SERVICES
HÔTELS ET PENSIONS APPARTEMENTS GITES RURAUX CAMPINGS RESTAURANTS AUBERGES ET REFUGES COLONIES DE VACANCES SPORTS D'AVENTURE STATIONS THERMALES CAVES
TOURISME
MINI GUIDES GRATUITS VISITES ITINÉRAIRES REPORTAGES PANORAMIQUES 360º VIDEOS CHERCHEUR D'ITINÉRAIRES
MONOGRAPHIQUES
PONTS MÉDIÉVAUX CHÂTEAUX DE CATALOGNE MYCOLOGIE EN CATALOGNE PERSONNES CÉLÈBRES ARTICLES
RENSEIGNEMENTS UTILES
INFORMATIONS LE TEMPS
TERRITOIRES
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

El Vilosell, vila noble

Texte: Jordi Tremosa

Version pour imprimer Envoyer à un ami
El poble del Vilosell es troba a 665 m d'altitud, al centre del terme, aturonat al voltant de les escasses restes de l'antic castell, que era bastit amb grans carreus.

Els carrers són estrets. Moltes cases han estat restaurades com a segona residència.

Porta de la parroquial Porta d'accès al casc antic


Conserva en bon estat la notable església parroquial de Santa Maria, de façana barroca i campanar senzill damunt el frontis; l'interior és d'una nau, amb volta ogival ben conservada, i té encara un dels antics portals de transició del romànic al gòtic (segle XIII), dins l'estil de l'escola lleidatana, però auster.

El centre de la vila és la plaça de Sant Sebastià, on hi ha la capella del mateix nom, del segle XVIII, coberta amb fusta sobre un arc de diafragma; l'expansió moderna és per la carretera de Vinaixa.

Les activitats culturals i lúdiques giren al voltant del Casal (antic Centre Republicà), equipat amb sala d'ús polivalent, de l'associació de joves, del grup de correfoc, que tradicionalment es vesteixen de llops, i d'una agrupació de caçadors.


Carreró amb l'església al fons


La festa major se celebra el tercer diumenge d'agost. Fins fa pocs anys, a la vigília sortia el drac i es feia el correfoc. Per la festa major de Sant Sebastià (20 de gener), es fa un dinar de germanor al Casal i un ball popular. El tradicional aplec a l'ermita de Sant Miquel de la Tosca se celebra el diumenge pròxim al 8 de maig i també es fa un dinar.

Fou fill del Vilosell el bisbe d'Urgell (1853-79) Josep Caixal i Estradé (1803-79), que tingué un destacat paper en el concili I del Vaticà; home d'idees integristes i d'ideologia carlina, intervingué en les lluites polítiques de l'època i s'hagué d'exiliar més d'un cop; defensà la Seu d'Urgell ocupada pels carlins (1874) davant Martínez de Campos i fou desterrat a Alacant i a Roma, on morí voltat d'honors.SERVICES
ITINÉRAIRES TOURISTIQUES
SITUATION
Viguerie de Lleida
RÉGIONS
DE LLEIDA
   » Garrigues
   » Noguera
   » Pla d'Urgell
   » Segarra
   » Segrià
   » Urgell
CARTE DES TERRITOIRES
Carte de vigueries

Faites un lien  |  Votre page de début  | 

Cette page a été réalisée par NetCom2 Internet, S.L.. Pour de plus amples informations vous pouvez utiliser notre email de Contact. Pour des questions techniques concernant ce site Web, vous pouvez vous adresser par email à: webmaster@vegueries.com. La page a été mise à jour pour la dernière fois le 02/12/2016. La résolution optimale est de 1024 pixels et 16 bits de couleur.

Veuillez lire SVP notre Vente de photographies et cartes, Politique de vie privée et Conditions d'Utilisation et Remarque légale.