Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Chercher:    
CATALOGNE
LES VIGUERIES HISTOIRE DE LA CATALOGNE L'ART EN CATALOGNE GÉOGRAPHIE ET CARTES GASTRONOMIE FÊTE ET FOLKLORE
SERVICES
HÔTELS ET PENSIONS APPARTEMENTS GITES RURAUX CAMPINGS RESTAURANTS AUBERGES ET REFUGES COLONIES DE VACANCES SPORTS D'AVENTURE STATIONS THERMALES CAVES
TOURISME
MINI GUIDES GRATUITS VISITES ITINÉRAIRES REPORTAGES PANORAMIQUES 360º VIDEOS CHERCHEUR D'ITINÉRAIRES
MONOGRAPHIQUES
PONTS MÉDIÉVAUX CHÂTEAUX DE CATALOGNE MYCOLOGIE EN CATALOGNE PERSONNES CÉLÈBRES ARTICLES
RENSEIGNEMENTS UTILES
INFORMATIONS LE TEMPS
TERRITOIRES
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

El municipi de Rajadell

Texte: Ajuntament de Rajadell

Version pour imprimer Envoyer à un ami
Castell de Rajadell
Dins del Nucli Antic, s'aixeca imponent el castell de Rajadell sobre un turó, d'època medieval i moderna. El trobem documentat de l'any 1063, i juntament amb l'església, fou l'origen del poble de Rajadell. A partir del segle XIII es pot resseguir la història del castell, lligada al llinatge dels Rajadell, que participaren en guerres com les de Provença, Navarra, Almeria, Sardenya i Mallorca. Fou durant la guerra de la Generalitat contra Joan II l'any 1471, quan el castell sofrí molts desperfectes. Al segle XVII fou restaurat. L'actual edifici té més aires de gran casalici que de castell. És una construcció massissa, de planta gòtica i alçada considerable. Amb el pas dels anys, la fortalesa anà canviant de propietari i en l'actualitat és privat i no és visitable.

Església parroquial Carreró a Rajadell


Església de Rajadell
Tot i conservar vestigis d'una època anterior, l'actual església de Rajadell data dels segles XIV i XVII i la trobem situada al costat del castell, dins del Nucli Antic.
Igual que el castell, l'any 1471 les tropes de Joan II la van destruïr juntament amb el castell i posteriroment fou restaurada.

A l'exterior presenta una barreja d'estils, entre els que destaca la façana principal amb el rosetó, i finestral d'ogiva gòtics i el timpà del campanar. L'interior és d'una nau amb volta apuntada, quatre capelles laterals i un cor. Les capelles són dedicades al Sant Crist, al Roser, al Santíssim i a Sant Isidre. Dins la capella del Santíssim hi han exposats, de manera permanent, diorames que escenifiquen la Passió de Jesucrist, realitzat per Ramon Oms.

Pinacoteca - Museu de Rajadell
Als baixos de la rectoria situada a la plaça de l'església del Nucli Antic, hi ha instal.lat el Museu-Pinacoteca de Rajadell. Allà s'hi troben els tres primers quadres premiats en el tradicional concurs de Pintura Ràpida que té lloc cada any per la Festa Major al novembre. La llar aplega també eines i estris del camp i mobles dels segles XIX i XX.
Per a visites, cal posar-se en contacte amb l'Oficina d'Informació Turística de Rajadell.

Conjunt arqueològic de la Vil·la romana de Sant Amanç
El conjunt arqueològic de la Vil·la Romana de Sant Amanç està integrat per una vil·la d'època romana, un assentament alt-medieval i les restes d'època ibèrica. Tot el jaciment està situat en la vessant sud d'un serrat, travessat per l'eix tranversal C-25, en el tram que va de Rajadell a Calaf i divideix en conjunt en dues parts: nord i sud.

La importància de la vil·la s'entén per la presència d'una via romana que unia les terres del sector de Manresa amb les de Calaf i Prats de Rei (antic municipi romà de Sigarra).
El nord es correspon amb la zona residencial o pars urbana, on es localitzen les habitacions nobles i el conjunt de termes i el sector sud o pars rústica era destinat a zona industrial i de treball.

Carrerons diversos a Rajadell


Molí d'Oli de Rajadell
Aquest és un dels pocs exemplars de molí d'oli de pedra tradicional que encara està en funcionament en l'actualitat a Catalunya. Està situat al barri dels molins i el seu origen es deu a una agrupació dels pagesos que construïren el molí d'oli l'any 1922-23. El procés de treball pràcticament no ha variat i es pot veure en viu, fet que suposa un gran interès.

Durant el mes de desembre es realitza la collita de les olives i és durant tots els dissabtes del mes de gener i febrer quan s'obra el molí al públic per a la venda d'oli d'oliva verge de primera premsada.
Visites guiades al Molí d'Oli: des de mitjan desembre fins a finals de febrer. Tots els dissabtes a les 11 h. Per a més informació posar-se en contacte amb l'Oficina de Turisme de Rajadell.

Can Gallifa
L' arquitecte Ignasi Oms va portar a terme aquesta obra a finals del segle XIX o principis del XX, responsable dels edificis modernistes més notables de Manresa. Es tracta d' un conjunt residencial de dimensions considerables i d' una capella que constitueix una construcció independent.

L' entorn natural també és de gran interès, especialment la font de la Girada, amb elements modernistes. Actualment s'anomena Masia Noguera i acull un hotel i restaurant de gran qualitat.


Castell de Rajadell
SERVICES
ITINÉRAIRES TOURISTIQUES
    Camí dels Bons Homes: Rere la Petja dels Càtars
    El monestir de Sant Pere de Casserres
    El municipi de Rajadell
    El nucli antic de Bagà
    El nucli antic d'Igualada
    El Romànic de l’Alt Berguedà
    El romànic d'Oló
    Els Tres Monts
    Història i cultura de les Valls del Montcau
    La Burricleta pel Lluçanès
    La Vall d'Ora
    La vila de Santpedor
    L'Anoia: Terra de frontera, terra de castells
    Lleure i cultura a Món Sant Benet
    L'Observatori
    Monestir de Santa Maria de l'Estany
    Montnegre i el Corredor
    Parc Natural Cadí-Moixeró
    Passeig per Berga
    Petit recorregut pel Lluçanès
    Recorregut medieval i modernista per Manresa
    Ruta de la Ribera Salada
    Ruta de la Vall de Lord
    Ruta de la Vall d'Ora
    Ruta de l'Abat Oliba
    Ruta de les esglésies del Berguedà
    Ruta de Pinell de Solsonès i Castellar de la Ribera
    Ruta de Pinós i el centre de Catalunya
    Ruta del camí de Sant Jaume
    Ruta dels 3 Monts
    Ruta pel Moianès. Comarca natural
    Ruta pels castells del Bages
    Ruta per Collsacabra
    Ruta per la Costa Catalana
    Ruta per la Serra de Rubió
    Ruta per Saldes
    Ruta per Sallent
    Ruta per Sant Jaume de Frontanyà
    Talamanca. Una passejada per la història
    Un dia al pantà de Sau
    Una passejada per Moià
    Una passejada per Roda de Ter
    Via Ferrada de Centelles
    Visita a Granera
    Visita a la ciutat de Cardona
    Visita a la ciutat de Solsona
    Visita a Rupit
    Visita a Vidrà
    Visita al centre històric de Vic
    Visita al Monestir de Montserrat
    Visita al Santuari del Miracle
SITUATION
Viguerie de Catalunya Central
RÉGIONS
DE CATALUNYA CENTRAL
   » Anoia
   » Bages
   » Berguedà
   » Osona
   » Solsonès
CARTE DES TERRITOIRES
Carte de vigueries

Faites un lien  |  Votre page de début  | 

Cette page a été réalisée par NetCom2 Internet, S.L.. Pour de plus amples informations vous pouvez utiliser notre email de Contact. Pour des questions techniques concernant ce site Web, vous pouvez vous adresser par email à: webmaster@vegueries.com. La page a été mise à jour pour la dernière fois le 02/12/2016. La résolution optimale est de 1024 pixels et 16 bits de couleur.

Veuillez lire SVP notre Vente de photographies et cartes, Politique de vie privée et Conditions d'Utilisation et Remarque légale.