Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Visita a la ciutat de Palma

Versió per imprimir Enviar a un amic
Palma de Mallorca, la Ciutat

La Ciutat, com l'anomenen els mallorquins, es presenta impressionant des que un s'acosta al port. Adornada de iots, palmeres i la Catedral al fons, ofereix una visió màgica, encara més impressionant si cap a primeres hores del matí. A Palma viuen pràcticament la meitat dels pobladors de l'illa. La ciutat s'estén com una franja de 15 km paral.lela al mar. Abastar amb la mirada veurem la encantadora successió de teulades esquitxats de monuments on la història i la modernitat s'uneixen amb el verd i la Mediterrània en perfecta harmonia. Encara que a primera1 vista doni la impressió de ser una ciutat molt més petita, les possibilitats que Palma ofereix són la d'una ciutat deu vegades més gran. Molts són els llocs d'interès per visitar, enumerarem els que un no hauria de perdre's:

1. La Catedral Anomenada la Seu pels Mallorquins, és potser el signe més distintiu de Palma. Construïda entre els s. XIV i XIX va tenir l'honor de comptar per a la seva reconstrucció amb el talent creatiu de Gaudí a qui se li va encarregar l'interior de la mateixa. El resultat és tan fascinant i original que no hi ha fàcil descripció. Destaquen la Porta del Mirador, que obre un mur de pedra en direcció al mar. Va ser dissenyada per l'insigne arquitecte Guillén Sagrera, artífex també de la Llotja. Al seu interior destaquen la Capella Reial, la Capella de la Trinitat i el Museu Catedralici, que alberga una gran quantitat d'obres barroques, entre altres.2. La Almudaina El Palau Reial, que va ser construït sobre el desaparegut Alcázar musulmà i va ser residència dels primers reis mallorquins.

3. La Llotja És potser un dels més bells exemplars de gòtic civil a la zona mediterrània. Avui dia alberga el Museu de Belles Arts. Va ser construït per Guillem Sagrera que el va dotar d'un interior fantàstic i una bellíssima façana.

8. Consolat del Mar Situat molt a prop de l'anterior és avui seu del govern autònom balear. En el seu interior conté una bonica galeria d'estil renaixentista, del segle XVII.

5. Passeig del Born Centre neuràlgic i cor del casc antic, és un dels carrers més animats de la ciutat. A aquest passeig, tant a la dreta com a l'esquerra conflueixen carrers medievals adornades de palaus i elegants habitatges del segle XIX. La gran quantitat de palaus dels s. XVII i XVIII que té Palma és potser un dels aspectes més atractius de la seva visita turística. En la seva noblesa i riquesa s'aprecia la influència italiana, important característica de la ciutat de Palma

6. El tram entre la Catedral i la Plaça de Cort Torna a oferir bellíssims palaus com el de Colom, el dels Villalonga, Oli, Truyols i el de Oleza També a prop d'aquí trobarem el Palau Arquebisbal, l'Església de Sant Francesc i els Banys Àrabs, aquests últims es poden comptar entre les escasses restes del que va ser la ciutat en època de dominació musulmana.7. A la Plaça de Cort Trobem l'Ajuntament, amb la seva bellíssima façana del s. XVII i el seu característic i original teulada. Molt a prop, val la pena visitar l'església de Santa Caterina, en estil gòtic.

4. El Puig de Sant Pere Enclavat a l'altre costat del Passeig del Born, darrere de la Llotja, és un altre barri antic de la ciutat. Hi destaquen l'església de Santa Cruz, edificada al s. XIV sobre una cripta del segle XIII, la Casa Weyler, la Casa Belloto i el Palau de Montenegro.

9. Pels voltants de la Plaça Major Es troben la Rambla i l'Avinguda de Jaume III, dos importants carrers comercials molt concorregudes. En aquesta zona destaquen la Casa Berga, amb el seu impressionant balcó barroc, avui convertida en Tribunal Provincial, i el Carrer del Sindicat, que en l'antiguitat va ser centre dels gremis.

10. El Castell de Bellver Es pot considerar el punt final de tan monumental ciutat. Està situat a la perifèria del centre històric. Va ser construït per Pere Salvà sobre un turó, dominant una extraordinària panoràmica. Aquesta fortalesa defensiva presenta de forma incomparable una gran elegància gòtica en les seves formes, cosa poc freqüent en una fortalesa defensiva, sense perdre però la funcionalitat per a la qual va ser construïda. El seu interior hi ha un Museu amb una valuosa col lecció de peces clàssiques.Veure el mapa de la visita a la ciutat de Palma»

SERVEIS


RUTES TURÍSTIQUES
COMARQUES
DE ILLES BALEARS
   » Eivissa
   » Formentera
   » Mallorca
   » Menorca
MAPA DE TERRITORIS
Mapa de vegueries

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.