Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Recorregut per la Costa Vermella

Versió per imprimir Enviar a un amic
Costa Vermella és el nom que rep la costa rocosa del sud del Rosselló que comença al sud d'Argelers i es perllonga fins la frontera espanyola (Portbou). Formen part de la Costa Vermella (de nord a sud):


Cotlliure (Collioure)
Antic poble de pescadors i vinyetaires, conegut per les seves anxoves, Cotlliure ha estat també motiu d'inspiració per pintors com Matisse, Derain, Marquet, Gris, Braque, Picasso, Dufy, Foujita entre d'altres; que han retratat el seu castell, els seus carrerons o el pintoresc campanar de la seva església arran de mar. En el seu cementiri hi ha la tomba d'Antonio Machado.


Castell de Cotlliure


Portvendres (Port-Vendres)
Portvendres (del llatí Portus Veneris) és una vila de caràcter turístic, alhora és el port d'aigües profundes més important de la zona. En altres temps va ser el principal punt d'embarcament cap Algèria.


Banyuls de la Marenda (Banyuls-sur-mer)
Tradicionalment ha estat un poble agrícola (cal destacar la viticultura, s'hi fa una mena de vi dolç muscat específic) i mariner, actualment el turisme ha substituït la pesca. Sembla ser que fins temps relativament recents el contraban ha tingut un pes important a l'economia de Banyuls.


La Costa Vermella a Banyuls


Cervera de la Marenda (Cerbère)
Al lloc que avui ocupa la comuna de Cervera s'han trobat nombroses restes prehistòriques, també, és citada en documents tant de l'Edat Antiga com de l'Edat Mitjana, però serà al segle XIX quan la història de Cervera farà un tomb radical.

El 1864 un acord signat entre Espanya i França per fer passar pel coll de Balistres el ferrocarril entre els dos estats i de construir les estacions frontereres de Portbou i de Cervera. L'estació de fou inaugurada el 1878. El trànsit ràpidament va assolir una gran importància i donat la diferència d'amplada de les vies espanyoles i franceses va fer necessàries la construcció de grans instal·lacions per facilitar el transbordament de mercaderies.


Port de Portvendres


Va créixer considerablement la població i el 1889 es va crear la comuna (municipi) de Cervera que no va parar de créixer fins el ben passada la mitat del segle XX quan la mecanització de moltes tasques, la competència d'altres mitjans de transport i més endavant la supressió de les barreres duaneres a suposat una certa reducció dels llocs de treball.SERVEIS


RUTES TURÍSTIQUES
COMARQUES
DE CATALUNYA NORD
   » Alta Cerdanya
   » Capcir
   » Conflent
   » Fenolleda
   » Rosselló
   » Vallespir
MAPA DE TERRITORIS
Mapa de vegueries

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.