Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

El Tren de Sóller

Text: www.trendesoller.com

Versió per imprimir Enviar a un amic
EL FERROCARRIL DE SÓLLER

El ferrocarril de Sóller es caracteritza, entre altres coses, per ser un ferrocarril de via estreta, amb un ample de via de 914 mm (iarda anglesa) poc comú en l'actualitat i per presentar un material mòbil antic molt variat, de caràcter detallista i manteniment artesanal. 


A més, el Ferrocarril de Sóller destaca per l'especial i atractiu trajecte que realitza superant la barrera natural que suposa la Serra d'Alfàbia, amb els seus 2,8 km d'ample i 496 metres d'alt. Per això, el ferrocarril, en un tram de tan sols set km supera un desnivell de 199 metres amb un pendent de 23 mm, travessa trece túnels amb longituds que van dels 33 fins als 2876 metres, sobrepassa diversos ponts, el viaducte'' dels cinc-ponts''de cinc cèrcols amb llums de 8 metres d'altura i quantioses corbes, algunes amb radis inferiors als 190 metres.


 • Estació de Palma

  L'edifici de l'estació de Palma és d'estil modernista, de planta rectangular i es pot considerar un dels edificis ferroviaris més bells de Mallorca. Consta de tres cossos, un central de dues plantes i dos laterals coberts per una terrassa. Al costat que dóna a les vies una marquesina també d'estil modernista i de la mateixa època que la resta de l'edifici protegeix del sol i de la pluja als passatgers que esperen a l'andana.
  Estació de Palma


 • Estació de Son Sardina

  Durant deu anys, l'estació de Son Sardina era una estació essencial per al transport de viatgers de trens especials d'agències ja que facilitava l'accés dels autobusos i evitava l'entrada a Palma.
  Estació de Son Sardina


 • Baixador de Son Reus

  El baixador de Son Reus, és en l'actualitat el principal baixador per la pujada i baixada de passatgers d'agències al tren gràcies a la seva bona accessibilitat per carretera i al seu ampli estacionament per als autobusos procedents de totes les zones turístiques de Mallorca.

 • Apeadero de Sta. Maria

  El apeadero de Santa María fue el primer apeadero de la línea del tren de Sóller, inaugurado en 1930 y recibe su nombre porque se encuentra cercano a la carretera que va de Santa María a S’Esglaieta.

 • Apeadero de Caubet

  El apeadero de Caubet se inauguró en el 1948 para dar servicio al sanatorio con el mismo nombre inaugurado en 1942. En la actualidad sus únicos usuarios son los vecinos de una urbanización próxima.
 • Baixador de Sta Maria

  El baixador de Santa Maria va ser el primer baixador de la línia del tren de Sóller, inaugurat el 1930 i rep el seu nom perquè es troba proper a la carretera que va de Santa Maria a S'Esglaieta.

 • Baixador de Caubet

  El baixador de Caubet es va inaugurar al 1948 per donar servei al sanatori amb el mateix nom inaugurat el 1942. En l'actualitat els únics usuaris són els veïns d'una urbanització pròxima.

 • Estació de Bunyola

  L'estació de Bunyola es troba situada més o menys a meitat de trajecte de la via del tren entre Palma i Sóller.
  Estació de Bunyola


 • Túnel Major

  El Túnel Major és, com el seu nom indica, el túnel de major longitud i l'obra més important d'enginyeria per superar la Serra d'Alfàbia.

 • Mirador des Pujol d'en Banya

  El Mirador és una parada obligada dels trens "Panoràmics" des de 1912 i ofereix al passatger unes vistes immillorables de la Vall de Sóller i la Serra de Tramuntana.
  Mirador des Pujol d'en Banya


 • Viaducte "Cinc-Ponts"

  El viaducte "Cinc-Ponts" o des Monreals, és l'obra de fàbrica més impressionant del Ferrocarril de Sóller i rep el seu nom per constar de cinc arcs de vuit metres de llum sobre el torrent de Monreals. Es va construir entre 1909 i 1910 i la seva longitud és de 52 metres.

 • Túnel "Cinc-cents"

  El túnel "Cinc-cents" o de Son Angelats, rep el seu nom per la seva longitud: 530 metres. És després del Túnel Major el més llarg de la línia.

 • Baixador de Can Tambor

  Es tracta d'un baixador per al tren situat molt a prop de l'estació de Sóller i molt pròxim a la carretera Sóller-Palma amb una andana d'uns 90 metres. S'empra per evitar l'entrada al centre de Sóller dels autocars discrecionals i facilitar la recollida dels passatgers dels trens d'agències.

 • Estació de Sóller

  L'estació de Sóller és l'estació central del ferrocarril, ja que és el nexe d'unió entre línia de tren i la línia de tramvia. A l'estació de Sóller es troben ubicades les oficines i els tallers de la companyia.
  Estación de Bunyola


  Pots veure el plànol amb la ruta del tren fent clic aqui .

 • SERVEIS


  RUTES TURÍSTIQUES
  COMARQUES
  DE ILLES BALEARS
     » Eivissa
     » Formentera
     » Mallorca
     » Menorca
  MAPA DE TERRITORIS
  Mapa de vegueries

  Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

  Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

  Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.