Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Visita a Manacor

Versió per imprimir Enviar a un amic
Manacor

El municipi de Manacor es troba a la zona oriental de l'illa de Mallorca, a l'arxipèlag Balear. Té poc més de trenta mil habitants i es troba a 128 metres sobre el nivell del mar. Ocupa una extensió de 260, 22 km2. El litoral del municipi ocupa una extensió de 27 quilòmetres. El nombre d'habitants és de 31.255, segons les dades publicades el mes de juliol de 2002 i elaborats per l'Institut Nacional d'Estadística.

Una de les festes més importants de Manacor és la de Sant Antoni, el 17 de gener. Durant aquest dia, el Sant recorre els carrers en companyia dels dimonis i un grup de cantaires. A la nit, s'encenen fogueres, mentre es dansa al voltant de elles.Manacor és un municipi de relleu poc acusat, on es distingeixen tres zones. La Zona del Pla, on s'assenta el casc urbà, destaca per la plana del terreny. El sector de la Serra del Llevant, on el relleu és suau. I finalment la zona de la Marina formada de moles blanques. La riquesa en matèries calcari, ha afavorit la formació de coves per erosió càrstiques.

De Manacor destaca la basílica paleocristiana de Son Peretó, de finals del segle V. Es tracta d'un edifici que compta amb un baptisteri amb dues piles baptismals. Un altre monument d'indubtable interès és el convent i Claustre de Sant Vicenç Ferrer, del final del segle XVI. Va ser creat per l'Ordre dels Predicadors i al seu interior crida l'atenció l'òrgan tubular i l'escultura de Sant Crist.

Manacor és perles i mobles, però també el palau, l’església parroquial, la torre de ses Puntes i la dels Enagistes, que son patrimoni històric.

També s’han de ressaltar les restes arqueològiques importants als voltants i Porto Cristo, amb les coves del Drac i dels Hams.La costa va en direcció nord, amb cales i platges, fins a sa Coma, amb la fortifi cació de la punta de n’Amer i tota la badia de Cala Millor, on s’integren Sant Llorenç i Son Servera.

Anem cap a Capdepera, amb el desviament a les coves d’Artà i la platja de Canyamel, amb la torre medieval. A Capdepera visitam el castell fortifi cat i el port pesquer de Cala Rajada, amb bones platges i vista panoràmica des del far.

A Artà trobam el poblat prehistòric de ses Païsses; Sant Salvador, al turó; el centre històric, i dues ermites als voltants.

Maresma amb garriga ens acompanya fins a Can Picafort, amb el talaiot de sa Canova, la necròpolis de Son Real, l’illot des Porros i els sepulcres de Son Bauló.

Arribam a Muro, vila històrica, amb parròquia i ermita, la seu del patrimoni etnològic del Museu de Mallorca, i la plaça de toros, dins una antiga gravera.SERVEIS


RUTES TURÍSTIQUES
COMARQUES
DE ILLES BALEARS
   » Eivissa
   » Formentera
   » Mallorca
   » Menorca
MAPA DE TERRITORIS
Mapa de vegueries

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.