Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

La fortalesa de Salses. Porta de Catalunya

Versió per imprimir Enviar a un amic
L'anomenat Fort de Salses representa un bell exemple d'arquitectura militar anomenada "de transició". Es tracta d'un fort d'una forma rectangular (115 metres de llarg per 90 d'ample) que posseïx una torre cilíndrica col·locada a cada angle.

 
Una de les 4 torres cilíndriques angulars Entrada a la fortalesa


Es va construir sota el nivell del sòl de manera que s'ocultés en part a les vistes i als cops de l'enemic. Les torres angulars, que són torres d'artilleria, estàn formades per embolcalls verticals cilíndriques al voltant de les quals s'emboliquen les escales en espiral que duen a la part superior. Aquests embolcalls, que moltes persones prenen encara per masmorres, servien també de comunicació acústica.

Les parets tenen un grossor de 10 a 12 metres de maçoneria amb una galeria d'escarpa que ocupa alhora el paper de galeria d'escolta i galeria contramina. La fortalesa es divideix en dues parts separades per una àmplia rasa interior. La primera part, la situada a l'est, està constituïda per un extens pati d'armes entorn del qual estàn disposats els allotjaments de la guarnició (d'una capacitat de 1000 a 1200 soldats), els magatzems i els estables (300 cavalls).

 
Passadís al voltant del pati d'armes Pati d'armes amb el pou al mig


La segona part inclou principalment en el seu centre la torrassa i el seu únic accés és el pont llevadís. Com complement, aquesta fortalesa es flanqueja al nord-oest, a l'est i al sud amb tres obres exteriors en forma de lluna connectades al cos per túnels. Aquests túnels estàn protegits de l'exterior per l'aigua de les fosses, abundantment abastits per una font de gran cabal. L'artilleria incloïa 24 canons.


Una mica d'Historia
La història comença en 1497, quatre anys després que el rei de França Carles VIII torna el Rosselló al rei d'Espanya Ferran V el Catòlic que va confiar la construcció d'una ciutadella a Francisco Ramiro López, aragonès d'origen a qui es deurà més tard la construcció parcial de la ciutadella de Cotlliure (Collioure).


Vista parcial de la fossa


En 1538 es finalitza la seva construcció i es visitat per Carles V. Durant el segle que segueix va sofrir nombrosos atacs fins que el 20 de juliol de 1639, després de 40 dies de resistència, caurà en mans dels francesos sota les ordres d'Enric II de Borbó i el mariscal Schomberg. Novament recuperada pels espanyols el 6 de gener de 1640 . Finalment després del Tractat dels Pirineus de 1659 va passar definitivament a dependre de França.


Torre principal


SERVEIS


RUTES TURÍSTIQUES
COMARQUES
DE CATALUNYA NORD
   » Alta Cerdanya
   » Capcir
   » Conflent
   » Fenolleda
   » Rosselló
   » Vallespir
MAPA DE TERRITORIS
Mapa de vegueries

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.