Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continua navegando consideramos que acepta su uso. X Cerrar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turismo islas baleares
  
Buscar:    
CATALUÑA
LAS VEGUERÍAS HISTORIA DE CATALUÑA EL ARTE EN CATALUÑA GEOGRAFÍA Y MAPAS GASTRONOMÍA FIESTA Y FOLKLORE
SERVICIOS
HOTELES Y HOSTALES APARTAMENTOS CASAS RURALES CAMPINGS RESTAURANTES ALBERGUES Y REFUGIOS CASAS DE COLONIAS DEPORTES DE AVENTURA BALNEARIOS BODEGAS
TURISMO
MINI-GUÍAS GRATUITAS VISITAS RUTAS REPORTAJES PANORÁMICAS 360º VÍDEOS BUSCADOR DE RUTAS
MONOGRÁFICOS
PUENTES MEDIEVALES CASTILLOS DE CATALUÑA MICOLOGÍA EN CATALUÑA BIOGRAFÍAS ILUSTRES ARTÍCULOS
UTILIDADES
NOTICIAS EL TIEMPO
TERRITORIOS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Ruta de los vinos del Priorat

Texto: www.ebreguia.com

Versión para imprimir Enviar a un amigo
FALSET

Falset (363 m., 2680 h.) és cap de comarca del Priorat i té tots els serveis sanitaris, culturals i administratius que com a tal li pertoquen. És vila molt antiga que ha desenvolupat la seva vida davallant a poc a poc del turonet que presideix el castell medieval.COOPERATIVA DE FALSET

La fortificació de la plaça fou atorgada a Albert de Castellvell el 1142. L'església, edifici neoclàssic del s. XVIII, guarda les restes de Sta. Càndia. Trobem nobles construccions com el palau del duc de Medinacelli (actual ajuntament), que data de 1630, i el palau del comte d'Azara, d'una data semblant. Els dos edificis són a la plaça de la Quartera, porxada a les quatre bandes i força interessant. Es conserva el portal de Bou, única de les cinc portes de la muralla que tingué la població. Del començament del segle XX té Falset el celler de la Cooperativa Agrícola, obra de Cèsar Martinell, de gran capacitat, i l'edifici de les Escoles de tendències modernistes molt interessant.

A 2 km. del poble en direcció a Reus, hi trobem l'ermita de St. Gregori, soplujada en una balma de roca roja i en mig d'un paratge en el que la pluja i l'erosió han model.lat la pedra amb formes fantàstiques.

Hi ha 2 hostals, 5 restaurants, bars, polisportiu cobert, benzinera, bancs, camp de futbol, piscina...

GRATALLOPS

Sortirem de Falset per la carretera T-7100 i a 10 quilòmetres trobarem Gratallops (321m., 238h.) poble de gran tradició vinícola on serà possible de visitar cellers tradicionals amb l'encant de l'antigor i instal.lacions de molt nova factura. L'ermita de la Consolació, amb els seus xiprers ratallats dalt d'un turó, marca el centre de la comarca.

Hi ha piscina municipal, 4 restaurants, 2 hostals, benzinera, camp de futbol, biblioteca i casal cultural-recratiu.

VILELLA BAIXA

Continuant 4 quilòmetres per la mateixa carretera T-7100, arribem a la Vilella Baixa (214m., 194h.) poble cruïlla entre els de les dues bandes del Montsant. Conserva un pont ple de caràcter al peu de les altíssimes cases que espien el pas del riu Montsant i el riuet d'Scala-Dei, que es troben allí i marxen plegats a trobar el riu Siurana, més avall. Cal visitar els costeruts racons de vora l'església i el sorprenent carrer ''que no passa''.

Hi ha una piscina municipal, un restaurant amb 3 habitacions per a hostes, un bar, un camp de futbol i un camp de tir.


CABACÉS

La nostra ruta agafarà ara la carretera T-7020 que ens endinsarà en terres de l'antiga baronia de Cabacés, tot seguint el riu Montsant amunt. El primer poble que trobem després de 8 quilòmetres és, precisament, Cabacés (358m., 353h.), endinsat als contraforts de la serra de Montsant, que li aboca aigües abundoses i crea indrets magnífics, on trobem antigues ermites, com la molt remarcable de la Foia, Sant Roc i Sant Joan, ja al poble. Conserva a l'església un retaule gòtic de l'escola de Borrassà. Té fama l'oli d'oliva. Es pot visitar un petit museu anomenat ''El eco del Greco'', de reproduccions del famós pintor.

Hi ha un restaurant, un polisportiu, una sala cultural polivalent, un camp de futbol i cooperativa agrícola.


LA BISBAL DE FALSET

Tot seguint la T-7020, trobarem de nou el riu i ben aviat a la dreta admirarem el pont Vell de Cabacés, pont medieval de traça ben airosa. A l'esquerra quedarà la carretera 7140 que porta a la Torre de l'Espanyol (Ribera d'Ebre) i seguirem sempre riu amunt, cap a la Bisbal de Falset (12 km.). Aquest bonic poble (372m., 268h.) dalt d'una roca, el riu als peus i la serra de Montsant al davant, us sorprendrà més d'un cop pel seu caràcter. Neix una font a la cova de Santa Llúcia, lloc de trobades i aplecs. Conserva restes dels ''molins de lliura'' .

Hi ha l'ateneu bisbalenc, psicina, camp de futbol, pista polisportiva, estació meteorològica...


MARGALEF

Recuperem la carretera T-7020 i arribarem ben aviat (4 km.) a Margalef de Montsant (378m., 157h.), antic poble entre impressionants roquerals del Montsant. La roca marca el traçat dels carrers, dóna suport a les cases i decora el conjunt. Té coves amb restes prehistòriques de gran interès (Filador, la Taverna) dalt del Montsant. També allà dalt, sota una roca, l'ermita de Sant Salvador, on és possible d'arribar-hi amb facilitat.

Hi ha piscina, pista poliesportiva, sala cultural polivalent, un hostal-resturant. Es poden practicar esports aquàtics a l'embassament.

Des de Margalef és possible d'accedir, per la carretera 7130, a la 242, a la comarca de les Garrigues, la Ribera d'Ebre o el Baix Camp.


    Casas rurales Casa l'Era
    Campings Camping Prades
    Hoteles y Hostales Hotel Cal Llop

SERVICIOS
Apartamentos APARTAMENTOS
Casas de colonias CASAS DE COLONIAS
RUTAS TURÍSTICAS
BIOGRAFÍAS ILUSTRES
FIESTAS Y FERIAS
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


SITUACIÓN
Mapa comarcal
VEGUERÍA DE
CAMP DE TARRAGONA
Camp de Tarragona

Enlázanos  |  Tu página de inicio  | 

Esta página ha sido realizada por NetCom2 Internet, S.L.. Para más información pueden utilizar nuestro e-mail de Contacto. Para cuestiones técnicas concernientes a este website pueden dirigirse por e-mail a webmaster@vegueries.com. La página ha sido actualizada por última vez el 10/04/2017. La resolución óptima es de 1024x768 píxels y color de 16 bits.

Por favor lea nuestra Venta de fotografías y mapas, Política de privacidad y Condiciones de Uso y Nota legal.