Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Visita a la colegiata de Sant Pere d’Ager

Text: Generalitat de Catalunya

Versió per imprimir Enviar a un amic
La Vila d'Àger que va ser centre del vescomtat del mateix nom, està situada en una àmplia vall al peu del massís del Montsec, que constituïx un paratge natural de gran valor ecològic. Situada a la part alta d'un pujol, destaca l'antiga col·legiata de Sant Pere, construïda per encàrrec d'Arnau Mir de Tost dintre del recinte del castell.

La Col·legiata d'Àger va ser fundada per Arnau Mir de Tost després de la conquesta de la vila en 1034. El noble català va apostar per conjuminar poder polític i religiós creant així una canònica que des dels seus orígens va passar a dependre directament de la Santa Seu.

Vista parcial de la torre de l'església El Montsec a través d'una de les finestres


La Col·legiata d'Àger contava amb una comunitat de 12 canonges i estava contigua a la residència d'Arnau Mir de Tost. El monument es va construir en dues fases. En la primera es va aixecar la planta basilical de naus separades, un projecte que va quedar inacabat i al que durant la segona meitat del segle XII es va superposar la planta basilical romànica. Amb tres naus i voltes de canó amb arcs torals, aquesta planta havia d'havia de sostenir dos campanars, encara que finalment es va quedar en un sol.

La torre, la construcció de la qual va finalitzar en el segle XII, va quedar integrada en el caràcter defensiu de tot el conjunt monumental, ja que així ho feia aconsellable la situació al trobar-se Àger en la zona de frontera amb la Catalunya musulmana.

Interior de la nau principal Antic claustre i deambulatori


Els elements escultòrics de la Col·legiata de Sant Pere d'Àger, del mateix estil que els de la Catedral de Barcelona, i les pintures romàniques, obra del Mestre de Pedret, converteixen aquest edifici en una de les manifestacions més importants de l'art medieval. De l'edifici també destaca la Galilea, un pòrtic als peus de l'església que servia com cementiri dels vescomtes d'Àger i dels abats.

    Hotels i Hostals Hostal Doll

SERVEIS
RUTES TURÍSTIQUES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


SITUACIÓ
Mapa comarcal
VEGUERIA DE
LLEIDA
Lleida

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.