Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

La ciutat d'Isona

Versió per imprimir Enviar a un amic
Isona es troba al sud-aquest de la comarca del Pallars Jussà, a l'esquerra de la Noguera Pallaresa. Constitueix el centre neuràlgic de la Conca Dellà.

Isona, antiga ciutat romana de Aeso, datada de finals del segle II a.C fins a l'IV d.C, va tenir una destacada importància en aquella època. En l'actualitat podem veure part de la muralla que envoltava la ciutat i una torre de defensa així com un nombre important de làpides encaixades a la paret de l'actual església.

 
Vista parcial d’Isona Interior plaça porxada


Es coneixen restes materials d'aquesta època (descobriments numismàtics, ceràmiques ibèriques i romanes, làpides funeràries i commemoratives, restes arquitectòniques de diferents tipus com la muralla, habitatges... Cal destacar que Aeso és la ciutat de l'interior de Catalunya on s'han documentat més làpides epigráficas, un total de quaranta.

La major part d'aquests vestigis del passat es poden visitar al Museu de la Conca Dellà, on s'exposen també les restes paleontològiques de dinosauris oposats en el municipi, igualment podem visitar el jaciment de petjades de dinosauri del barranc de la Posa.

Cap destacar l'església gòtica-moderna de la Verge de l'Assumpció.
Cada dilluns de pasqua i per Sant Sebastià se celebra un romiatge a l'ermita de la Posa. El dia de Carnaval es celebra la festa de la Guixa.

 
Arc romà Portada de l’església


    Cases rurals Mas Ampurdanés

SERVEIS
RUTES TURÍSTIQUES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


SITUACIÓ
Mapa comarcal
VEGUERIA DE
LLEIDA
Lleida

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.