Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Recorregut pel nucli històric de Cervera

Versió per imprimir Enviar a un amic
La població de Cervera es desenvolupa a redós del seu Castell, ubicat en el turó de Montseré. Si bé es troba documentat desde el segle XI (1026), l'ocupació d'aquest indret es remunta al segle VI a.c.

La primitiva estructura urbana ja estava consolidada a finals del segle XII. Devia ser una vila closa, on les parets exteriors de les cases, amb molt poques obertures, servien de muralla a la població. Els carrerons de Sabater i de les bruixes deixen entreveure aquesta estructura.

 
Campanar de l’església de Sta. Maria Portada de l’església de Sant Antoni


Les edificacions, amb el temps, s'anaren estenent seguint la morfologia del terreny, la qual cosa delimitava l'estretor del carrer major.

La tipologia bàsica és la d'edificis entre mitgeres, de planta baixa, dos pisos i golfes de cobertes de teula àrab i murs de pedra arrebossada.

L'economia estava lligada tradicionalment a l'agricultura, darrerament s'ha transformat cap el sector industrial i de serveis.

Elements d'interès turístic:

Els edificis més importants dins el ric patrimoni Cerverí són: La Universitat, construida en temps de Felip V, segons el decret de 1717, per ser durant més de cent anys l'únic centre d'estudis superiors de tota Catalunya. Edifici d'estructura neoclàssica, però barroc en molts dels elements decoratius, com la façana exterior i el retaule de Paranimf, obra de Jaume Padró. A prop de la Universitat hi ha l'Església de Sant Antoni d'origen medieval, l'edifici actual és d'estil neoclàssic, si bé deixa entreveure restes de les antigues construccions. L'Hospital Berenguer de Castelltort és de l'època de la Universitat, les similituds constructives són evidents sobretot en el claustre dels pelegrins, amb porxos i cisterna.


Universitat


Les muralles era un conjunt fortificat que es va ampliar i reforçar per ordre de Pere el Cerimoniós (1368) durant la Guerra contra Castella.

A la plaça Major, en bona part porxada es troba el conjunt format per la Paeria, l'església de Santa Maria i el Campanar.

La Paeria és una construcció del Segle XVII, ampliada en el segle següent per Jaume Padró. Detall singular de la Paeria són les 5 ménsules que sostenen cadascun dels tres balcons. Hi ha representats els tipus i les actituds del mercat, els cinc sentits corporals i els tipus relacionats amb la presó.

L'Església de Santa Maria és un dels edificis més importants de l'arquitectura gòtica Catalana. L'obra es començà a construir en el segle XIII i no va estar enllestida fins a les darreries del segle XV. De planta de creu llatina, té tres naus a l'absis hi ha un deambulatori amb 8 capelles. Dins el temple hi ha obres tant importants com la tomba de Ramon Serra, les restes dels vitralls del prestiberi, l'altar barroc de la capella del Sant Misteri entre altres.


Muralla de Cervera


Al carrer Major, 115 hi ha el Museu Duran i Sanpere, casa pairal de l'il·lustre historiador que permet conèixer com vivia una familia burgesa de finals del Segle XIX.

És interessant també visitar l'esglesiola de Sant Pere el Gros (S.X); les restes de Santa Magdalena i el Sindicat, obra modernista de Cèsar Martinell.

Veure el mapa del recorregut pel nucli històric de Cervera »


    Cases rurals Cal Maso

SERVEIS
Cases de colònies CASES DE COLÒNIES
Cases rurals CASES RURALS
RUTES TURÍSTIQUES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


SITUACIÓ
Mapa comarcal
VEGUERIA DE
LLEIDA
Lleida

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.