Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Visita al Castell de Les Sitges

Versió per imprimir Enviar a un amic
Al mig del camp del terme de Florejacs i a pocs metres de la carretera, l'accés és molt senzill, s'alça aquesta majestuosa mola, visible des de gran distància donat el seu estratègic emplaçament.

El castell de planta lleugerament rectangular s'aixeca majestuós sabedor de les seves inexpugnables façanes ensenyant la teva esvelta torre d'homenatge des del centre del castell. Són sens dubte uns dels castells més bells que es conserven envoltat a tot arreu de merlets perfilats que semblen convidar el viatger a qui s'aproximi fins a ell.

Entrada del castell Detall de la torre


La seva sòlida porta de mig punt amb àmplies dovelas apareix sobre una petita escala i davant ell una esplanada àmplia i clara|espaiosa|neta.

Aquesta escala que és la seva única entrada està situada a uns dos metres d'alçada del rasant del terreny, si bé amb posteritat es va fer construir l'escala.

Documentat en 1116 a través del testament atorgat per Pere Ponç al seu fill Arnau. Durant el transcurs del segle XIII estava en possessió de la família Alemany de Cervelló, el qual el va deixar en testament a la seva filla Sibil.la el 1304, la qual casaria més tard amb Ponç de Ribelles. Posteriorment aniria variant de propietaris segons segueix: Ramón Guillem de Josa en 1445, els Cortit el 1571, els Bartomeu el 1574, els Agullo el 1613, els Ribera el 1625. Els marquesos de Gironella ho van ser entre els segles XVIII i XIX.


Vista general del castell


A l'altura de la planta noble i en un dels laterals del castell es divisen dues finestres d'arcs apuntats que van ser tallades junt amb altres finestres de forma quadrada el segle XVI.

La capella ocupa una sola nau conservant-se en bastant bon estat. Té un absis semicircular i un campanar que encara que sencer està mancat de les campanes. < BR>
Sembla que en principi es va aixecar només la torre quadrada i un segle més tard es va emmurallar tal com s'observa en l'actualitat.

    Cases rurals Cal Maso

SERVEIS
Cases de colònies CASES DE COLÒNIES
Cases rurals CASES RURALS
RUTES TURÍSTIQUES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


SITUACIÓ
Mapa comarcal
VEGUERIA DE
LLEIDA
Lleida

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.