Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

El santuari de Montserrat de Montferri

Versió per imprimir Enviar a un amic
El santuari de Montserrat emergeix, com una nau que mira cap al cel sobre els vinyers a la part alta d'un petit tossal als afores de Montferri.
És un edifici d'estructura basilical que s'inspira en les muntanyes de Montserrat (d'aquí el seu nom) i suggereix els elements naturals del mitjà i molt lligat a la terra per la seva teixidura.

Vista general del santuari Interior i altar major


Fou dissenyat per l'arquitecte modernista Josep Maria Jujol, deixeble de Gaudí, prenent com referencia la Sagrada Família, però amb una solució encara més complexa. S'oferix com una barreja d'edifici màgic, modernista i alhora gris pels materials emprats "ciment i ganga de carbó com aglomerant", segons Solá.

El primer que va fer Jujol en el lloc fou construir un gran pou que li permetés fer el ciment i morter. Les pedres utilitzades van ser extretes dels camps dels voltants, i la il·luminació de les voltes es va portar a terme mitjançant blocs prefabricats de 10x15x30 centímetres.

Les vores de la construcció foren protegides per murs de contenció i per les arquejades, i també llaurats com decoració per a la capella.

Acabament d'una de les voltes Mare de Déu negra de Montserrat


L'interior encara reporta més sorpreses, com les gelosies coloristes, la nau única, el cambril de la verge negra, etc.


    El personatge:
    Josep Maria Jujol i Gibert (1879-1949)   
 
 

    Cases rurals Les Cireres

SERVEIS
Restaurants RESTAURANTS
RUTES TURÍSTIQUES
BIOGRAFIES IL.LUSTRES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


SITUACIÓ
Mapa comarcal
VEGUERIA DE
CAMP DE TARRAGONA
Camp de Tarragona

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.