Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Visita al nucli històric de Benavarri

Text: Ayto. de Benabarre

Versió per imprimir Enviar a un amic
És una de les viles més importants de l'històric Comtat de Ribagorça, del qual va ser capital. Està situada entre les conques del Noguera Ribagorçana i Ésera, i un important nus de comunicacions entre la carretera que va de Lleida a la Val d'Aran.


Castell de Benavarri i església de Sta. Maria


El seu origen es remunta a l'Alta Edat Mitjana, com així testifiquen els seus carrerons i altres elements arquitectònics, alhora que lligat a un primer castell musulmà que s'aixecaria contra l'avenç dels comtes cristians.

La seva situació estratègica i el seu emplaçament sobre un turó fàcilment defensable, amb tallats gairebé verticals sobre el barranc de San Medard, el van convertir en un punt d'interès militar. És per això que, al llarg de la història, el primitiu castell ha sofert diverses destruccions i d'altres tantes modificaciones.


Calle del Arco


Actualment, dominant el poble, es conserven restes del castell i de l'antiga església parroquial de Santa Maria, edifici gòtic del segle XV amb un campanar del segle XVI, aixecada sobre les ruïnes d'una primitiva església románica.

La parròquia actual, situada més a baix, és obra neoclàssica del segle XIX i allotja un important museu.

Alguns dels carrers de la vila presenten elements que posen de manifest el seu passat musulmà pel seu traçat i ubicació. Aquest urbanisme va ser assimilat pel món medieval cristià, del qual encara és possible contemplar elements com l'arc apuntat que dóna nom a un dels seus carrers.


Església parroquial S.XIX
SERVEIS
RUTES TURÍSTIQUES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


LA FRANJA D'ARAGÓ
La Franja

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.