Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Rutes de Senderisme pel Montsec

Text: www.montsec.info - Consorci del Montsec

Versió per imprimir Enviar a un amic
RUTES DE SENDERISME

Senders senyalitzats a la serra del Montsec d'Aragó (Osca) i al Montsec d'Ares (Lleida).

Els senders senyalitzats (GR, PR i SL) a la serra del Montsec d’Aragó i al Montsec d’Ares a Lleida s’estructuren al voltant del sorprenent congost de Mont-rebei.Aquests itineraris senderistes recorren la serra del Montsec en totes direccions, aprofitant el pas d’antigues carrerades. Passejant per ells es podran descobrir i admirar veritables joies de caràcter natural i cultural. Visitarem indrets amagats i desconeguts d’altíssim interès natural i geològic; miradors estratègics que ens oferiran panoràmiques “de postal” esplèndides i inigualables; esglésies i ermites romàniques i fortificacions medievals que destaquen en el paisatge; petits pobles, molts d’ells abandonats, que ofereixen mostres d’arquitectura popular, defensiva i religiosa; fonts i brolladors generosos a les vores dels camins; coves fondes i laberíntiques; itineraris didàctics i interpretatius sobre fauna i botànica... tot caminat pels antics i històrics vials oberts en aquests idíl·lics paratges de la serra prepirinenca del Montsec.ELS SENDERS DEL MONTSEC

Els senders senyalitzats que discorren pel Montsec d'Aragó (Osca) i la zona oocidental del Montsec d'Ares (Lleida) permeten recórrer a peu la geografia de la serralada. La majoria segueixen el traçat dels antics corriols i carrerades que des de fa segles han unit diverses poblacions, conduint-nos per diferents àrees d'interès natural i paisatgístic, pobles, despoblats, masos, ermites i esglèsies romàniques, torres de defensa, miradors, barrancs i collades, fonts i coves, etc....SENDERS DE MONTSEC D'ARAGÓ:

El principal sender del Montsec d’Aragó és el senyalitzat PR-HU 45, un recorregut que enllaça els pobles de Pont de Montanyana i Estanya i que uneix, respectivament, el GR 1 (sender històric) amb el GR 18 (sender de la Ribagorça). El PR-HU 45 actua com la columna vertebral d’on surten la resta de rutes que articulen el territori del Montsec d’Aragó:
 • El PR-HU 200, que puja fins al cim del Montsec.
 • El PR-HU 201, que enllaça l’Estall, Montfalcó i Fet.
 • El PR-HU 202, que passa per l’àrea occidental de la serralada, des dels masos de la Cerulla fins a Antenza i Casseres del Castell.
 • Els senders PR-HU 203 i PR-HU 204 que porten des de Tolba, Viacamp i Lliterà fins als masos de la Cerulla.
 • El PR-HU 205, que uneix Xiriveta i Lliterà.
 • El PR-HU 206, que porta fins a l’ermita del Congost i el castell de Xiriveta.
SENDERS DE MONTSEC D'ARES:

Els senders senyalitzats que recorren el Montsec d’Ares s’estructuren entorn dels senders de Gran Recorregut (GR 1 i GR 3) i de diversos senders locals (SL):

 • El GR 1 “Sender Transversal” voreja la serralada per l’oest, des de Pont de Montanyana fins a Àger, passant per l’impressionant camí excavat a la roca del Congost de Mont-rebei. Des d’Àger el sender segueix fins a l’embassament de Camarasa, passant pel vessant sud del Montsec d’Ares.
 • La variant GR 1.4 del Sender Transversal passa pel vessant nord de la serralada, des de la Clua fins a Cellers.
 • El GR 3 “Sender Central de Catalunya” travessa la serralada unint els pobles de Sant Esteve de la Sarga i Àger a través de l’estratègic coll d’Ares.
 • Els senders locals SL-C 5, 6 i 7 permeten conèixer en profunditat el vessant nord-oest de la serralada, tot fent petites excursions.
 • L’itinerari SL-C 8 puja des d’Àger fins a l’ermita de Pedra i la font de Gabrieló.    Esports d'Aventura Als Núvols
    Cases de colònies Cal Petit
    Hotels i Hostals Casa Custodio
    Hotels i Hostals Hostal Roma
    Hotels i Hostals Casa Moliné
    Cases rurals Cal Tató
    Apartaments Casa Costa

SERVEIS
RUTES TURÍSTIQUES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


LA FRANJA D'ARAGÓ
La Franja

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.