Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

El congost de Mont-Rebei

Text: Cèsar Espona

Versió per imprimir Enviar a un amic
Amb el transcurs dels segles, el riu Noguera Ribagorzana s'ha obert un camí entre la massa calcària del Montsec, donant lloc al congost de Mont-Rebei amb espectaculars parets de més de 500 metres d'alçada, creant un trajecte d'una bellesa i força difícils d'imaginar en un dels paratges més deshabitats de la Franja.


Congost de Mont-Rebei


Pot gaudir-se aquest recorregut natural des de les mateixes aigües de la Noguera mitjançant una excursió en kayac que oferix una empresa de la zona, navegant tant pel congost com pel pantà de Canelles, requerint una mica de preparació.

Nosaltres proposem, en aquest cas, un recorregut cultural que permet gaudir també en molts moments de la bellesa natural de Mont-Rebei i que ofereix espectaculars vistes de la Noguera Ribagorçana, a més de treure el cap per treure el cap per les construccions medievals més representatives de la zona.

 
Ermita de Santa Quitèria de Montfalcó Interior de la Muralla de Finestres


En el mapa adjunt podem trobar els accessos en automòbil als llocs que es descriuran a continuació, i serà útil per a tenir una idea de situació, encara que és més que recomanable fer-se amb un mapa topogràfic de la la zona, d'escala no superior a 50.000. També és molt recomanable l'ús d'un vehicle 4x4 i algun calçat de muntanya per a la sendera de l'ermita de Montfalcó.
El recorregut pot fer-se de baix a dalt (per Estaña i Caserras), o al revés (directament per Viacamp).


Estanya:
En els seus voltants trobem tres llacunes de formació natural amb aigües netes i clares de gran interès ecològic.

Caserras del castell:
Sobre l’anomenada Roca de Porquet, encara perviu alguna resta de l'antic castell del segle XIII.

Finestres:
El seu petit nucli urbà s'articula entorn de la seva plaça i al seu únic carrer, i es troba en avançat estat d'abandonament, amb la seva església del segle XVII, restes del seu molí, d'una torre defensiva i de l'ermita de Sant Marc. Creuant el poble, i dominant l'embassament de Canelles, s'eleva una impressionant formació rocosa consistent en dos gegantescs malls o estrats verticals paral·lels (a l'interior dels quals pot accedir-se també des de l'aigua, per obertures en la roca), que és anomenada familiarment “la Muralla xinesa” o “la Muralla de Finestres”.


Muralla amb l’ermita al seu interior sobre el pantà de Canelles


Enmig d'aquesta formació rocosa, es troben les restes de l'antic castell medieval i de la interessant església de Sant Vicenç, obra romànica del segle XII.

Montfalcó:
Del seu nucli urbà, pràcticament en ruïnes, destaca la casa senyorial de Baile del segle XVII. Als voltants, per una sendera a uns 20 minuts de camí, trobarem l'ermita de Santa Quitèria, d’orígen romànic del segle XI, situada en una impressionant formació rocosa sobre el riu.


Torre del Castell de Giriveta


Giriveta:
En el seu terme trobem, l'ermita romànica de la Mare de Déu del Congost del segle XII sobre el penya-segat que apunta al riu, i la torre cilíndrica del segle XI que formava part de la seva antiga fortalesa i formava línia visual amb la de Viacamp i la de Alsamora, vigilant el Noguera. Aquest castell, documentat en l'any 1089, figura entre els castells lliurats per Ramón Berenguer IV a l'ordre del Tremp en 1143 .

Viacamp:
Conserva al capdamunt d’un monticle les restes de la muralla i de la gran torre cilíndrica de 4 plantes del segle XI, que al costat de l'església, conformen el que va ser una posició fortificada de certa importància.

Alsamora:
El seu castell del segle X, del que resta una torre circular a la part alta de la població, està documentat l'any 1026.

Veure el mapa del recorregut pel congost de Mont-Rebei »


    Hotels i Hostals Casa Custodio

SERVEIS
RUTES TURÍSTIQUES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


LA FRANJA D'ARAGÓ
La Franja

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.