Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Visita al Santuari de la M.D. de la Font de Pena-roja de Tastavins

Text: Ayuntamiento de Peñarroya de Tastavins

Versió per imprimir Enviar a un amic
A uns 2 km. de la població, al costat del riu Tastavins i la carretera Mont-roig-Vall-de-roures, es troba el Santuari de la Mare de Déu de la Font.

Segons la tradició, en el s. XIII es va aparèixer en aquest lloc, al costat d'una deu, una imatge de la Verge. L'any 1341 es va crear una cofraria que va col•laborar en la construcció d'una església per a la seva veneració.


Exterior del Santuari


L'edifici actual és una construcció del gòtic-mudèjar del s.XIV. L'interior és d'una sola nau dividida en cinc trams mitjançant quatre grans arcs diafragmàtics moldurats en les arestes, sostinguts per columnes amb senzills capitells de decoració amb motius florals i figures humanes o animals fantàstics.

La coberta és de fusta a dos vessants (artesonat) i l'interior està decorat amb heràldica de famílies nobles aragoneses, creus de Calatrava, formes geomètriques i llegendes religioses. En la façana hi ha una treballada rosassa i està coronada per un campanar d’espadanya de tres obertures.


El claustro y la espectacular puerta de entrada a la iglesia


L'església va ser declarada monument nacional en 1931.

Entre l'església de la Mare de Déu i l'alberg hi ha un edifici del que es diu, sense cap document que ho testimoniï, que formava part d'un convent.

Desafectada la primitiva església de la M.D. de la Font, l'any 1556, es va construir el temple anomenat "de Baix del Santuari de la Font", reformat els segles XVII i XVIII. Sota l'església raja una font de quinze canelles. L'entorn és molt pintoresc i està condicionat per preparar menjars campestres al caliu.


Interior de la nau de l’esglésiaCentre d'Interpretació - Museu Porcí

El Porc, Tradició i Cultura
En els antics estables del Santuari de la Verge de la Font se situa el Centre d'Interpretació del Porcí.
Aquest espai, mitjançant audiovisuals, cartells, maquetes, jocs interactius i la representació d'espais i ambients amb escenes quotidianes, pretén informar sobre els valors culturals i paisatgístics del territori Mesquí-Matarranya, així com la importància del Sector del Porcí en la zona i la seva càrrega cultural i antropològica.
És un homenatge a l'animal que més ha ajudat i ajuda a l'economia d'una zona.


Recreació d’una escena de la matança del porc


La Matança
El Porc era criat durant tot un any per a ser sacrificat en l'hivern entre Sant Martí i Sant Antó. La matança és un ritu; una festa familiar i veïnal on tots participen.

El Mondongo
Les dones de la casa, dipositàries de les fórmules magistrals, són encarregades, immediatament després de mort el porc, de la tasca de transformar les seves diferents parts en els aliments que seran consumits al llarg de l'any.

    Cases rurals Mas del Rei

SERVEIS
RUTES TURÍSTIQUES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


LA FRANJA D'ARAGÓ
La Franja

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.