Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Una passejada per Nonasp

Text: Associació Amics de Nonasp nonasp.com

Versió per imprimir Enviar a un amic
Castell
Està situat en una terrassa rocosa que forma un penya-segat sobre la confluència dels rius Matarranya i Algars. En el seu estat actual, la fortalesa és un gran casal de planta irregular que s'adapta a les condicions orogràfiques de l’indret.


Castell-palau-ajuntament


En el transcurs dels anys ha sofert diverses intervencions que li han fet modificar la fesomia. L'actual edifici és de planta irregular hexagonal, amb dos pisos. Al mig es troba un aljub cilíndric de pedra que segurament va ser convertit en magatzem de líquids en l'època moderna.

Es conserven dues finestres gòtiques, probablement del segle XV, coronelles i amb arcs conopials, una a la façana sud i l'altra a llevant, en el mateix eix de la porta principal. Destaca la façana principal amb la porta i una finestra centrada damunt, que mira a llevant de cara al pati. La porta és de mig punt, amb amples dovelles on apareixen uns escuts heràldics amb la mitja lluna que pertanyen al cognom del comandador hospitalari Salvador de Lluna, que regentava el lloc al començament del segle XV.

La finestra és geminada, amb un mainell de secció rectangular i una losada escociada sostinguda per dues permóduls ornamentats amb testes. A partir del segle XV-XVI és quan es transforma de castell-fortalesa a casa-palau. Des de l'any 1988 l'edifici és la seu de l'Ajuntament de la vila.


Carreró del casc urbà


Església de San Bartolomé (Sant Portomeu)
És un temple d'una sola nau de 17 m de llarg per 10 d'amplària, dividida en dues tramades. Té un prebisteri amb capçalera plana. L'església és un típic exemplar gòtic. Ha sofert importants modificacions i és probable que originàriament fora de nau única i amb coberta de canó apuntat.

La portalada, situada a la façana de migdia, és original i no sembla que hagi estat mai tocada, és l'element més important del temple, per la simplicitat i la bellesa de les seves proporcions. És de punt rodó, obrada amb amples i elegants dovelles coronades per un guardapols moldurat que arrenca de mènsules esculturades en forma de testes. Una motlura semblant també embelleix els muntants i l’intradós de l'arquejada.

Tot el temple està construït de pedra calcària aparellada en carreus perfectament col•locats. Les pedres presenten els típics senyals de picapedrer que ajuden a datar l'obra cap al segle XIII, probablement en la segona meitat. El campanar és de l'any 1950-51 .


El riu Matarranya al seu pas per Nonasp


El Nucli urbà
El nucli urbà representa un agradable passeig entre carrerons, arquejats i altres elements d'interès arquitectònic que complementen la sensació de tranquil•litat que també transmet el riu Matarranya passant per la part baixa de la població.


El Terme
Dintre del terme també podem trobar altres llocs d'interès cultural com el Poblat ibèric de la Vall, el Poblat ibèric del pontet, algunes restes del castellet de Faió o l'Ermita de la Mare de Déu de les dues aigües.SERVEIS
RUTES TURÍSTIQUES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


LA FRANJA D'ARAGÓ
La Franja

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.