Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Recorregut per la vila de Batea

Text: Ajuntament de Batea

Versió per imprimir Enviar a un amic
Batea compta amb un nucli antic on encara es pot endevinar la muralla que l'envoltava. Té un magnífic traçat medieval on els arcs, porxos i construccions de carreu són freqüents, en especial al Carrer Major que ens porta de la Plaça Major i la part més nova a la de l'església i a la de Vilaclosa, lloc on es trobava el castell.

Entre els edificis més interessants destaquem la barroca església parroquial de Sant Miquel, la Capella del Portal, Porta de Cavallers, Torres Martí i del Castellà i altres casals. Sobre un tossal, als afores, el calvari amb sis capelles.

 
Església parroquial Porxos al carrer major


Dins de la part més moderna compta amb un parc infantil, escoles, biblioteca, Centre Cultural Recreatiu Sant Isidre, Centre d'Assistència Primària, Bombers, Creu Roja, etc..., on es desenvolupa també la vida comercial.

Fora de la població en direcció a l'Aragó es localitzen els antics poblats d'Algars i Pinyeres, amb runes del castell i església de Sant Joan al primer i l'església de la Transfiguració al segon, tots ells d'època medieval.


Església Parroquial de Sant Miquel

Obra de l’arquitecte Francesc Melet i anomenada la catedral de la Terra Alta, és un edifici barroc-neoclàssic del s. XVIII amb la façana ricament ornamentada formada per 3 portes, emmarcades per columnes, fornícules i amb un gran frontó i campanar de torre vuitavat també ben decorat i coronat per una balustrada. La seva planta és de creu llatina amb naus separades per columnes amb capitells corintis i un gran cimbori que li dóna llum. Aquesta església es troba en el mateix lloc on hi va haver l’antiga església gòtica i un castell, del qual solament se’n conserva el fossar.


Nucli antic "la Vila Closa"

L’antic nucli de la població o “Vilaclosa”, que va ser centrat per l’antic castell, conserva carreus estrets i irregulars que li donen un caire antic amb arcs coberts que són restes de les antigues muralles. La Plaça Major conserva uns interessants porxos construïts als s- XIII i XIV i és presidida per la Casa de la Vila.

Es conserven també algunes de les seves portes d’entrada com el portal de l’Àngel, el portal de cal Llar i el portal de sant Roc, els quals junt amb els porxos de la plaça confereixen un ambient medieval.

És interessant passejar per sota els arcs gòtics del carrer Major , el carrer Centre i el carrer Cavallers. Dins el mateix nucli hi trobem la capella barroca de la Mare de Déu del Portal, nom relacionat amb les antigues muralles, la qual fou construïda al s. XVIII, i la capella de Sant Roc, protector de la pesta.

 
Porta de l’Angel Porta de Cavallers


El Calvari
S’alça al SE de la vila. És un indret de visita obligada per als forasters, ja que ha estat recentment restaurat, sent un lloc idoni per passejar i obtenir una vista elegant del poble de Batea. Aquest turó està presidit per la capella del Sant Sepulcre i voltat de petites capelles barroques del x. XVII i XVIII d’una nau i portal adovellat dedicades a Sant Joan Bautista, Sant Josep, Sant Francesc d’Assís, Sant Tomàs d’Aquino i santa Magdalena.

Torres renaixentistes
Destaquen les torres de Martí, que data el 1445 però hom creu que és anterior, i la Torre de Castellà, amb finestrals renaixentistes.

La Font de Llavar
Com a construcció curiosa es conserva l’antiga “Font de Llavar”, que era el principal aqüífer que abastia el poble i això es demostrat amb la grandiositat dels seus safareigs.

La Creu de la Vall
La Creu de la Vall o “Creu Coberta” es troba a 3 km de la població de Batea, a frec de la carretera de Batea a Nonasp, T-723. Aquesta creu fou construïda durant el s. XIV, segons descripcions de diverses persones que la varen veure completa abans que el 1936 fos tirada per terra.

Aquesta Creu va ser coberta per un templet i d’aquí ve el nom popular de Creu Coberta. Actualment es troba en ruïna però està previst restaurar-la molt aviat.

El més interessant d’aquest monument és que es troba al pas de la “Ruta Jacobea de l’Ebre” que va de Tortosa fins a Santiago de Compostela.SERVEIS
RUTES TURÍSTIQUES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


LA FRANJA D'ARAGÓ
La Franja

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.