Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Visita al Parc Samà

Versió per imprimir Enviar a un amic
El Parc Samà es troba entre els municipis de Cambrils i Montbrió del Camp, a 90 metres sobre el nivell del mar, a 5 kilòmetres de la costa i entre les rieres d'Alforja i Riudecanyes.

El realitzador i promotor del parc va ser Salvador Samà Torrens, marquès de Marianao. El parc conserva aquest sabor romàntic dels últims anys de l'època colonial, ja que el marquès era successor d'una família establerta a Cuba, i va voler traslladar al Baix Camp, l'ambient exòtic de la perduda colònia. Per això va encarregar el projecte del jardí a Josep Fontseré Mestres (autor del parc de la Ciutadella de Barcelona).

Amb les seves 14 hectàrees aquest parc pot ser considerat com una de les millors representacions de la jardineria romàntica del segle XIX del Mediterrani espanyol.

 
Torre-mirador a una cantonada del parc Un dels ponts amb la cascada al fons


Encara avui romanen en bon estat la mansió de qui va ser el seu primer propietari, una torre-mirador construïda en els límits de la finca, belles fonts i rierols que recorren un bosc de pins pinyoners.

Entre les espècies de palmeres i plantes més interessants que es troben en aquest jardí destaquen les Brahea armata, Butia capitata, Chamaerops humilis, Phoenix canariensis, Phoenix dactylifera, Phoenix reclinata, Trachycarpus fortunei, Washingtonia filifera i Washingtonia robusta.

El traçat del Parc Samà obeeix a una composició per eixos, ordenats per camins, amb arbres alineats als costats, o per espais oberts entre els elements arquitectònics importants.

La casa i el llac-estany són els centres de gravetat del conjunt del parc; els segueixen en importància la torre Angulo i la cascada.

El llac, amb el seu canal i cascada, forma el centre més atractiu del parc. Hi ha 3 illes, enllaçades per ponts fets amb ciment imitant troncs de fusta. En la illa central, sobresurt una muntanya de singular bellesa, construïda amb gruixudes roques que en el seu interior formen una gruta amb embarcador. Un mirador amb un temple petit remata el conjunt. El canal dóna a una original cascada que abasteix d'aigua tot el llac.

 
Llac central i la gruta Font de les conquilles

    Càmpings Vinyols Camp
    Càmpings La Llosa

SERVEIS
Apartaments APARTAMENTS
Cases de colònies CASES DE COLÒNIES
RUTES TURÍSTIQUES
BIOGRAFIES IL.LUSTRES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


SITUACIÓ
Mapa comarcal
VEGUERIA DE
CAMP DE TARRAGONA
Camp de Tarragona

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.