Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

PARC NATURAL D'INTERÈS NACIONAL DE L'ALBERA

Text: www.roses.cat / ca.wikipedia.org / girona.sobreespana.com / www.iaeden.cat / www20.gencat.cat

Versió per imprimir Enviar a un amic
PARC NATURAL D'INTERÈS NACIONAL DE L'ALBERA

EL Parc Natural d'interès Nacional de l'Albera, és un conjunt muntanyós situat entre les planes de l'Empordà i el Rosselló. La seva carena marca la linia divisòria de l'Alt Empordà al sud, amb les comarques de la Catalunya nord del Rosselló i el Vallespir. S'estén des del coll del Pertús, fins al mar Mediterrani, entre la Costa Vermella i el nord de la Costa Brava, entre les poblacions d'Argelers i Cervera. L'orient de l'Albera és considerada una subcomarca del Rosselló, anomenada la Marenda.

És un dels darrers contraforts del Pirineus, tot i que la poca alçada i l'erosió de les muntanyes fan que tinguin unes característiques ben diferents de les de l'eix central d'aquesta serralada. Culmina al puig de Neulós (1256m.) Altres cims destacats són el Puig dels Pastors (1167m) el Puig de les Quatre Termes (1156m), i el Pic de Sallafort (992m).


L'Albera, s'estén al llarg d'uns 25 km. pels municipis següents:

 • L'Alt Empordà: Cantallops, Espolla, Rabós, Llançà, la Jonquera, Colera, Port-bou i Sant Climent Sescebes.
 • Al Rosselló: Argelers, Banyuls de la Marenda, Cervera de la Marenda, Cotlliure, Montesquiu d'Albera, Portvendres, la Roca d'Albera, Sant Andreu de Sureda, Sant Genís de Fontanes, Sureda, Vilallonga dels Monts i el Voló.
 • A Vallespir: l'Albera, les Cluses i el Pertús.
El territori empordanès de la serra conforma, des del 1986, el Paratge Natural d'interès Nacional de l'Albera, construït per dos sectors ben diferenciats: un d'occiental, el de Requesens i les Baussitges, i un d'oriental, el de Sant Quirze de Colera, i la Barmeta, separats pel coll de Banyuls.

Aquest paratge natural permet observar la transció entre les espècies de la serralada pirinenca i les més típicament mediterrànies, en un terreny de roques metamòrfiques com ara esquists i pissares.

Les zones més altres presenten una vegetació variada, amb suredes, alzinars, castanyedes, rouredes, fagedes i els parts alpins. Com més s'acosta al mar, la sera perd vegetació i queda dominada per suredes escadusseres, brolles i matollars.Pel que fa a la fauna, al sector de Sant Quirze de Colera, i la Balemta subsisteixen les darreres poblacions de tortuga mediterrània de la Península Ibèrica. La vaca de l'Albera una raça autòctona, viu al bosc en règim de total llibertat.

Al Rosselló, el bosc de la Maçana també té el caràcter de reserva natural protegida des del 1973.LLOCS D'INTERÈS


 • Bosc de la Maçana: Bosc del vessant nord de la serra de l'Albera, dins el terme d'Argelers-sur-Mer (Rosselló), té una extensió de 300 ha i està format majoritàriament per faig i roure martinenc.


 • Estanys de la Jonquera: Zona (30 ha) de petites llacunes i estanys a l'extrem meridional del terme de la Jonquera, a tocar dels de Cantallops i Capmany.

 • Centre de reproducció de tortugues de l'Albera: Situat al costat de l'ermita de la Mare de Déu del Camp (Garriguella). Va ser creat amb vista a la reproducció i conservació de la tortuga mediterrània.


 • Patrimoni històric i monumental: La serra de l'Albera té una de les concentracions més importants de monuments megalítics de Catalunya (110 dòlmens, 19 menhirs, 7 cistes i un poblat neolític). També compta amb un ric patrimoni d'art romànic en forma de petites esglésies, parròquies i monestirs. El monument més notable és l'antic monestir benedictí de Sant Quirze de Colera, del segle X. Dins del paratge natural destaquen les restes d'alguns castells dels segles XIV-XV: el de Rocabertí, el de Requesens i el de Canadal. • Podeu sol.licitar informació a:

  Centre d'informació del Parc Natural de l'Albera. Situat a l'edifici de l'antiga rectoria del poble de l'Espolla.C/Mossèn Amadeu Sudrià, 3 Espolla 17753 | T. 972 545 079      Apartaments Finca Paraiso

  SERVEIS
  Animals i vida salvatge ANIMALS I VIDA SALVATGE
  Cases de colònies CASES DE COLÒNIES
  Restaurants RESTAURANTS
  RUTES TURÍSTIQUES
  FESTES I FIRES
  DE LA COMARCA 2020

    Mes:


  SITUACIÓ
  Mapa comarcal
  VEGUERIA DE
  GIRONA
  Girona

  Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

  Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

  Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.