Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Visita a la vila medieval de Santa Pau

Versió per imprimir Enviar a un amic
Santa Pau és una vila medieval que temps endarrere va ser cabdal d'una important baronia. Les cases del nucli antic del poble estan apinyades al voltant del castell i l'església, els carrers són estretes i tot respira un aire antic.


Interior dels pòrtics de la plaça de Santa Pau


L'itinerari s'inicia a l'aparcament proper al nucli antic, a la riba dreta del riu Ser, al costat d'un interessant pont medieval. Dirigint-nos cap a l’interior de la població mereix observar amb atenció les llindes de pedra gravada en moltes cases del segle XVIII.

El Portal Nou o de Sant Antoni dóna entrada a la plaça major o Firal dels Bous, lloc on se celebraven els antics mercats i les fires (el mercat va ser atorgat a la vila el 1297). En aquesta plaça porticada es troba l'església parroquial de Santa Maria, i a la seva esquerra s'alça el castell del segle XIV.

La plaça té un encant indescriptible, és irregular i desnivellada, envoltada de pòrtics amb arquejades desiguals que li donen un aire de gran rusticitat, encara que manté una gran harmonia i equilibri arquitectònic.


Pont medieval sobre el Ser


El castell, construït entre els segles XIII i XIV, està compost d'una planta quadrada, ventanals gòtics, torre mestra i pati d'armes.

L'església gòtica de Santa Maria està formada per una sola nau, els arcs de la qual duen encara l'escut dels Oms i els Parapertusa-Oms, antics senyors de la baronia. Té un petit museu parroquial que es mostra únicament a petició dels interessats.

El complex arquitectònic que formen el castell, l'església i la plaça porticada de Santa Pau va ser declarat conjunt històric-artístic el 1970.

En diferents punts de la població poden observar-se les cases construïdes a partir de l'antigues muralles de les quals es conserva l'única torre de defensa de Santa Pau. No es pot deixar Santa Pau sense haver degustat els seus "fesols", unes exquisides mongetes obtingudes dels cultius de les terres volcàniques.


Torre del castell    Hotels i Hostals Can Menció

SERVEIS
Cases de colònies CASES DE COLÒNIES
Hotels i Hostals HOTELS I HOSTALS
RUTES TURÍSTIQUES
BIOGRAFIES IL.LUSTRES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


SITUACIÓ
Mapa comarcal
VEGUERIA DE
GIRONA
Girona

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.