Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Ruta pels castells de la Garrotxa

Versió per imprimir Enviar a un amic
Castell de Montpalau – Argelaguer

Les seves ruïnes es localitzen a la ribera dreta del riu Fluvià.
Els primers documents assenyalen que aquest castell depenia del de Sales, sent cedit el 1216 juntament amb el municipi a la família Montpalau.


Castell de Besalú

Documentat des de l'any 943. Situat a la part alta d'un estratègic turó presenta actualment una certa quantitat de restes dels seus murs.
Guifré I comte de Cerdanya-Barcelona i Urgell cedeix el comtat al seu germà Radulf el qual al morir el 920 fa recaure el domini en un fill de Guifré: Miró I comte de Cerdanya-Conflent-Berguedà.


Castell de Beuda

Documentat des de 1004 és també conegut per l'àlies de "el castellot de les Bruixes" o "Castellot de Beuda".
Es conserva una torre de planta circular de dos metres i mig de diàmetre, així com una cisterna.


Una de les torres del volcà Montsacopa - OlotCastell de Segueró o de Queixás – Beuda

Data del segle XV. Correspon a un casal fortificat disposat al voltant d'un pati central en el qual destaca la seva torre quadrada al centre i els ventanals gòtics. El pas dels anys ha forjat una sèrie de modificacions fins a arribar a l'aspecte actual. Va pertànyer a la família Segueró.


Castell de Castellfollit

Documentat des del 1110, resten solament alguns murs de defensa.


Castell de Montagut

Documentat el 1070 se li coneix també pel castell de Cós a causa de la seva proximitat amb el santuari de Cós i integrat en el comtat de Besalú, si bé des del segle XIV ho fou de la baronia de Castellfollit de la Roca.
Es manté una torre circular i trossos de la muralla. El castell aparentment seria de reduïdes dimensions i va pertànyer en principi als vescomtes de Bas.


Castell d'Oix

Documentat el 1270 se li coneix també com Casal dels Barutell nom que va adoptar dels senyors que ho van posseir al voltant del segle XV els quals pertanyien a la baronia de Bestracà i que procedien del castell del mateix nom.
Recentment restaurat amb un gran pati és d'estil gòtic.


Castell de Santa PauCastell de Coll – Olot

Documentat des del 1132 destaca pel seu estil gòtic i la torre annexa convertida actualment en masia.


Castell de Sespasa - Sales de Llierca

Documentat des del 1042. Aquest castell estava format per dos recintes, d'un dels quals s'observen restes dels murs i de la capella. De l'altre es conserva una torre rodona unida a un casal amb ventanals gòtics. Formava part de la baronia de Sales. S'alça a la part alta d'un turó molt pròxim al "pas d'en Roca".


Casa Juvinyà - Sant Joan les Fonts

Representa un dels exemples més interessants de "casa forta" medieval de tota Catalunya. La construcció la formen, una torre del segle XII i una casa del segle XIV. En aquesta casa va residir la família de cavallers anomenada Fonts-Juvinyà.


Castell de Santa Pau

Documentat des del 1147 és actualment un gran casal rectangular amb torre angular de forma quadrada i amb un gran pati interior. La segona planta va ser modificada durant l'el segle XVII.
Fou centre de la baronia de Santa Pau. Al segle XII la família Santapau es va instal·lar en aquest castell atorgant Ponç de Santapau l'any 1300 la carta de poblament.
Al peu de la torre de l'homenatge es troba la capella del castell dedicada a Sant Antoni i Sant Honorat on es conserva un excel·lent retaule d'alabastre de la Passió realitzada el 1340 i considerat com un dels més antics del gòtic català.
Declarat conjunt històric artístic.

    Cases rurals Mas Puigdevall
    Cases rurals Vallmajor

SERVEIS
Cases de colònies CASES DE COLÒNIES
Hotels i Hostals HOTELS I HOSTALS
RUTES TURÍSTIQUES
BIOGRAFIES IL.LUSTRES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


SITUACIÓ
Mapa comarcal
VEGUERIA DE
GIRONA
Girona

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.