Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

La Vila Vella de Tossa

Versió per imprimir Enviar a un amic
Una de les atraccions turístiques la més visitada de Tossa de Mar és la Vila Vella, la vella ciutat, que és totalment envoltada per una muralla medieval amb quatre torrasses i tres torres cilíndriques de vigilància. La Vila Vella domina la Badia de Tossa amb les seves platges blanques des de 70 metres d'altura i ofereix simultàniament una vista panoràmica sobre Tossa de Mar i les muntanyes de la Selva. Avui, la vella ciutat és classificada monument històric i allotja diversos monuments que expliquen la història de la ciutat catalana tan rica en tradicions.

Dues portes de la muralla ofereixen l'accés a la Vila Vella. La muralla és l'única de la costa catalana que quedava sense grans danys. Ella protegia, amb les seves torres de vigilància, la vella ciutat sobretot al segle XVI contra els atacs dels pirates que venien d'Àfrica del Nord. La muralla va ser ja construïda als segles XII i XIII en la seva forma actual i va ser completada al final del segle XIV amb el Torre de Ca Magí que es troba fora de la muralla. La fortificació va ser acabada en 1387 i correspon gairebé totalment a l'aspecte actual.


La muralla de la Vila Vella amb set torres de vigilància, tres en forma cilíndrica, que també van guardar els seus noms originaris: Torre del Codolar, Torre dels Hores i Torre d'en Joanàs. En la seva època de glòria es trobaven, l'antiga església (església de Sant Vicenç) del segle XV i el palau del governador (Casa del Governador) del segle XIV, aproximadament 80 cases dins de la fortificació.

El Far de Tossa (el far de Tossa), el "camí de la llum " entre Calella i Palamós, domina a Vila Vella. El far va ser inaugurat en 1917 i reemplaça llavors els focs d'antany. Al costat del far es troba el Centre d’ Interpretació dels Fars de la Mediterrània que explica tots els aspectes dels fars del Mediterrani. Avui, el centre està dirigit per la Generalitat de Catalunya, el govern de Catalunya, i considerat com a referència en preguntes de la història, desenvolupament i els mètodes de construcció dels fars.

L'edifici el més fotografiat de la vella ciutat, de la Vila Vella és probablement la vella ruïna de l'església gòtica, església de Sant Vincent, que va ser construït al principi del segle XV i derruïda al segle XIX quan els francesos van emmagatzemar explosives dins de l'edifici que explotava probablement per accident. Els ciutadans de Tossa destruïen després parts suplementàries utilitzant les pedres de l'església per a la construcció de les seves cases. El àpside amb l'escultura del patró de la vila, restes del cor, una capella dreta així com una part del campanar de l' església de Sant Vicenç són les úniques parts que queden fins avui.

A l'edifici gòtic Casa del Governador, que va ser construït al segle XIV es troba avui el Museu Municipal de Tossa de Mar que va ser inaugurat l'1 de setembre de 1935. El museu, que engloba també la Torre del Codolar, és considerat com el primer Museu Modern de Catalunya. Aquí es troba també el mosaic de la vil•la romana dels Ametllers amb la inscripció Turissa, el nom romà de Tossa de Mar. Nombroses peces de l'exposició documenten la història de Tossa del paleolític fins a l'Edat Mitjana. El Museu Municipal disposa també d'una exposició excepcional dels artistes que van treballar a Tossa en els anys 30. Entre els quadres es troba també l'obra mestra El Violinista Celeste de Marc Chagall.

Durant un passeig pels petits carrerons estrets de la Vila Vella el visitant descobreix també l'estàtua la més fotografiada de Tossa: el Monument a Ava Gardner. L'artista catalana Ció Abellí immortalitzava aquí a Ava Gardner que va deixar errar la seva mirada sobre la Badia de Tossa.

    Hotels i Hostals Hotel Tonet

SERVEIS
Apartaments APARTAMENTS
Cases de colònies CASES DE COLÒNIES
Esports d'Aventura ESPORTS D'AVENTURA
Restaurants RESTAURANTS
RUTES TURÍSTIQUES
BIOGRAFIES IL.LUSTRES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


SITUACIÓ
Mapa comarcal
VEGUERIA DE
GIRONA
Girona

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.