Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Passeig per la vila de Camprodon

Versió per imprimir Enviar a un amic
El Monestir de Sant Pere
El Monestir de Sant Pere fou construït a mitjan segle X per Guifred II de Besalú, nét del Pilós. Està construït sobre una planta de creu llatina. La nau està coberta amb volta apuntalada i reforçada per tres arcs i amb l'absis central s'alça el cimbori octogonal on descansa la torre campanar de planta quadrada.
La seva ornamentació de mènsules i cornises i la distribució quadrangular dels absis fan possible considerar l'església una contrucció més pròpia de l'ordre del Cister que de l'ordre benedictí.

 
Portada del monestir Camapanar del monestir


Memorial a Isaac Albéniz
A la plaça de Santa Maria s'hi va construir un monolit conmemorant el centenari del naixement d'Isaac Albéniz. A la plaça d'Espanya, una placa assenyala la casa on va néixer el compositor. Cada estiu s'organitza un festival de música que porta el seu nom. A la ciutat hi podeu trobar un museu dedicat al compositor.

Passeig de la Font Nova
Remodelat a la segona meitat del segle XX, els primers estiuejants van construir-hi les seves residències. A l'extrem del passeig hi ha una font que porta el seu nom, on es va instal·lar un bust del Dr. Robert, alcalde de Barcelona i pioner de la colònia estiuejant de l'època.

Casa de la Vila
És la casa consistorial, es caracteritza per la seva excepcional façana, una bona mostra del gòtic civil català. Per la seva singularitat va ser reproduïda en el "Poble Espanyol" de Barcelona.


Pont Nou romànic de Camprodon


Mare de la Font
De les moltes fonts que té Camprodon, aquesta és la que es troba més a prop del centre urbà. La seva espaiosa plaça, la seva frondositat i les seves aigües cristalines, la fan un punt de trobada.

Gravat a la pedra hi ha una estrofa de la poesia dedicada al Canigó de Mossèn Cinto Verdaguer "Per què t'amagues Camprodon fresquívols / violeta del bosc en ta rivera. .."

El Pont Nou
La seva construcció es remonta al segle XII, a la porta de la seva entrada existeixen dues dates gravades a la pedra, que fan referència als segles XVI i XVII. Es troba al centre urbà i era de pas obligat de camí a la Cerdanya.

Passeig Maristany
Passeig majestuós, urbanitzat als anys 20. Al seu voltant s'hi van construir torres - mansions a l'estil típic de principis de segle. Durant un breu període de temps, una d'elles fou seu del Govern de la República i residència del seu president, el Dr. Negrín.

 
Porta d’accés a la vila al final del Pont Nou Museu Isaac Albéniz


L'Església de Santa Maria
És l'església parroquial. Té una nau de grans dimensions acabada amb un absis angular i flanquejat per altars laterals. Posteriorment i adosada a la seva part posterior, s'hi va construir la capella dels Dolors, on es troba la preciosa Pietat de l'escultor Amadeu (1745-1821).


    El personatge:
    Isaac Albéniz (1.860 - 1.909)  
 
 

    Hotels i Hostals Hostal Ter
    Cases de colònies Mas Cabàlies

SERVEIS
Apartaments APARTAMENTS
Càmpings CÀMPINGS
Cases de colònies CASES DE COLÒNIES
RUTES TURÍSTIQUES
BIOGRAFIES IL.LUSTRES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


SITUACIÓ
Mapa comarcal
VEGUERIA DE
GIRONA
Girona

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.