Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Passejant pel barri vell de Llívia

Text: Ajuntament de Llívia

Versió per imprimir Enviar a un amic
El barri vell, declarat d'interès cultural, està format per cases típiques cerdanes, moltes d'elles restaurades. Algunes d’elles són de la típica arquitectura cerdana, amb teulada de pissarra, portals amb clau granítica, façana de pedra picada i balconades i porticons de fusta. Trobem també edificis interessants.


EL CASTELL

El castell de Llívia es trobava a la part superior del Puig del Castell, als peus del qual es va erigir la moderna Llívia. Si bé el castell va ser destruït pel rei francès Lluís XI, es conserven algunes restes.
El castell es caracteritza per ser un recinte sobirà o senyorial format, aparentment, per una torre mestra rectangular amb quatre torretes circulars -una a cada vèrtex- i un clos o recinte jussà -on hi havia la població-, que el tanca,. A l’interior del primer, hi havia una cisterna coberta amb volta de canó, que encara es conserva.

 
Torre Bernat de So i Església al fons Un carreró del barri vell


La muralla estava reforçada per torres rectangulars als llenços i de circulars atalussades, als angles. La datació de les restes visibles podria ser del s. XII, com a més probable.

Recentment s’han realitzat algunes importants prospeccions arqueològiques. A fi de pujar el material de prospecció al castell, s'emprà un globus aerostàtic donat el mal estat en què es trobava el camí d'accés.


LA FARMÀCIA ESTEVA

Abans d'entrar a la Farmàcia Esteva, la peça clau del Museu Municipal, farem un passeig per la història, més que rellevant, sense interrupció des del neolític fins als nostres dies de la Vila de Llívia a través de les peces arqueològiques i documentals que se'ns han conservat, alguna de ben sorprenent i curiosa.

A l'espai dedicat a la Farmàcia Esteva, una de les més antigues i de més renom internacional d'Europa, els seus materials ens transporten a les apotecaries dels segles XVII, XVIII, XIX i principis del XX i ens permeten conèixer, de la seva mà, l'evolució d'aquestes oficines de farmàcia. Des d'inicis del segle XVIII, la nissaga de farmacèutics Esteva va regentar aquesta oficina i, per aquest motiu, per haver anat passatn de pares a fills, de professional de la farmàcia a professional de la farmàcia, se’ns han conservat els seus cordialer, caixes policromades, pots morters... i una excel·lent biblioteca farmacèutica que són testimonis dels canvis materials, científics, tècnics i també de les idees que conduïren a la modernitat.

Adreça:

Patronat del Museu Municipal de Llívia
c/ dels Forns, 11
17527 Llívia (Griona)
patronat@llivia.org
972 89 63 13


Horaris:
  • De Dimarts a Divendres de 10 hores a 18 hores (del 15/09 al 14/06) i de 10 hores a 20 hores (del 15/06 al 14/09)

  • Dissabtes i Festius de 10.00 a 20 hores.
  • Diumenges de 10.00 a 14 hores.
  • Dilluns: Tancat.
Tarifes:

Adults: 3€
Infants de 0 a 6 anys: gratuït.
Infants de 6 a 12 anys: 1€.
Joves de 13 a 30 anys: 2'5€
Grups (més de 10 persones): 2'5€
Jubilats i majors de 65 anys: 2'5€

ESGLÈSIA PARROQUIAL

L’actual església de Nostra Senyora dels Àngels data del s. XVI i s’aixecà a sobre d’una altra del 1.277 (s.XIII), de la qual se n’aprofitaren els materials. L’església es va acabar completament vers el 1.617.
De nau única, amb absis poligonal, capelles laterals i campanar de torre adossat. La façana, renaixentista, està ornamentada amb columnes, fornícules i frontó, flanquejada per dues torres circulars. Els ferratges de la porta són de finals del s. XIII.

LA TORRE BERNAT DE SO

Al costat de l'Església, dins del mateix conjunt, hi trobem la Torre de Bernat de So. De planta circular, situada al punt més alt de la vila. S'insereix en un conjunt de caire defensiu més ampli, al voltant de l'església. Data, probablement, del s. XV. Ha acollit la Casa de la Vila, la presó, la farmàcia i, actualment, és la seu del Patronat del Museu Municipal.

Va formar part de la fortalesa-església. Va pertàneyer al vescomte d’Evol, qui el 1366 se la va vendre a Ponç de Catllar (conegut també com a Ponç Descatllar).


    Cases rurals Torre Gelbert

SERVEIS
Apartaments APARTAMENTS
Càmpings CÀMPINGS
Cases de colònies CASES DE COLÒNIES
RUTES TURÍSTIQUES
BIOGRAFIES IL.LUSTRES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


SITUACIÓ
Mapa comarcal
VEGUERIA DE
GIRONA
Girona

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.