Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Una passejada per Moià

Text: Ajuntament de Moià

Versió per imprimir Enviar a un amic
La nostra població, declarada vila d'interès turístic, acull diferents llocs que la fan mereixedora d'aquesta distinció, i el Parc Municipal Francesc Viñas és un dels més importants. Dóna marc a diferents esdeveniments de la vida lúdica i social, tant de vilatans com de forasters.

És un parc esplèndid, gran i frondós, amb arbres centenaris, plantes i flors, envoltat per les cases de diferents carrers que li donen una accessibilitat perfecta. És un lloc amb ombra i frescor durant els mesos d'estiu i on dóna gust passejar i passar l'estona tranquil·lament.

L’Església Parroquial de Santa Maria

Notable edifici barroc que va substituir l'antiga església consagrada en el segle X. Se'n va començar la construcció l'any 1674 i es va concloure en 1749. Són interessants les seves dues portalades i el seu campanar, de planta octogonal i 52 m d'alçada.

 
Campanar de l’església de Santa Maria Carrerons del centre de Moià


Museu Casa Natal Rafel Casanova

Al poble de Moià hi ha la casa on va néixer l’any 1660 en Rafel Casanova, Conseller de la Ciutat de Barcelona i heroi de la defensa d'aquesta durant el setge de la ciutat per les tropes borbòniques el 1714. Actualment la casa és el Museu Rafel Casanova.

L’edifici que ja existia el 1570, va ser adquirit a mitjans del s. XVII per la família Casanova que el va ampliar. Conserva una bella finestra gòtica i a la planta noble, es pot veure la decoració pictòrica del s. XVIII, amb el cicle d’Ester.

Col·legi de l'Escola Pia

Antic noviciat de l'orde, amb església i façana de factura barroca. L'edifici actual fou construït a partir de 1853, ja que l'antic fou incendiat per les tropes carlistes en 1839.

L'Escola Pia de Moià és la primera casa escolàpia de la península Ibèrica i fou fundada l'any 1683. Actualment, i tal com ha estat des de la seva construcció, llevat dels temps de guerra, és un centre escolar.

Monument a Rafel Casanova

Situat a la plaça de l'Hospital i inaugurat per Francesc Macià en 1932. Els actes commemoratius de la Diada Nacional de Catalunya es fan al peu d'aquest monument. La imatge actual és de l'artista moianès Josep M. Molist.


Plaça Major porxada


Can Rocafort

Edifici de grans dimensions situat a la plaça de Sant Sebastià. Construït com a residència particular l'any 1888, fou convertit en Casa de la Vila l'any 1994.

Can Viñas

Conjunt d'estil modernista. Residència familiar construïda per Francesc Viñas, a partir del 1904, en el solar de la casa on va nèixer.

Castellnou de la Plana

Gran casal d'estil gòtic edificat entre els segles XIII i el XIV. Residència de la família Planella, fou elevat a castell termenat en quedar enrunat i abandonat el vell castell de Clarà. L'any 1385, la vila de Moià va obtenir el privilegi de ser nomenada carrer de Barcelona i va deslliurar-se del poder feudal que hi exercien els Planella.

El pont de les Graus

Aquest pont ubicat als afores de Moià està situat sobre el torrent de les Graus amb el seu únic ull, a la vora del nou pas. La seva calçada és plana, empedrada i lleugerament inclinada amb una petita muralleta.

 
Casa de Rafel Casanovas Modernisme al centre de Moià


Dolmen del Pla del Cuspinar

Forma part de les excavacions realitzades a finals de la dècada dels anys cinquanta i començament dels seixanta.
Es tracta d'una cambra que conserva les tres lloses laterals i que té la coberta desplaçada. L'orientació és nord-sud, amb una inclinació cap el nord-oest. El túmul, molt erosionat, tenia un perímetre ovalat.
El trobem camí de les coves del Toll.

Coves del Toll i de les Toixoneres i Museu Arqueològic i Palentològic

En el museu arqueològic de Moià podem veure les restes trobades al complex de les coves prehistòriques del Toll. Aquest complex l’integren quatre cavernes i un avenc que es formaren durant el període del Pliocè en el Quaternari.

La Cova del Toll, és una de les coves prehistòriques d’Europa més rica en fauna del quaternari. La cova principal té la forma d’una gran T amb dues sortides i un recorregut de quasi dos quilòmetres, dels quals 158 metres són visitables. Part del seu interior és ple de sediments, arrossegats pel torrent, que es barregen amb les restes dels animals i dels homes que hi ha viscut en els darrers 100.000 anys.

El museu arqueològic està organitzat en diferents espais temàtics, que a partir de les restes trobades a les coves del Toll, permeten estudiar la prehistòria al Moianès. Hi ha els següents apartats:
  • Situació geogràfica de la cova
  • La formació geològica
  • La fauna del Quaternari (ós de les cavernes)
  • La presència humana i les seves conseqüències (estil de vida, treball, eines, malalties i mort, enterraments, dolmens...).
  • El museu està concebut amb un caire molt didàctic.

    Cases rurals Sala de l'Era

SERVEIS
Cases de colònies CASES DE COLÒNIES
Hotels i Hostals HOTELS I HOSTALS
RUTES TURÍSTIQUES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


SITUACIÓ
Mapa comarcal
VEGUERIA DE
CATALUNYA CENTRAL
Catalunya Central

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.