Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

La vila de Santpedor

Text: Consell Comarcal del Bages

Versió per imprimir Enviar a un amic
La vila de Santpedor, immediatament al nord de Manresa i en el sector més pla del Bages, dedica la major part del seu terme als conreus però també disposa d'àrees industrials en ple desenvolupament. Avui Santpedor és una de les poblacions del Bages amb major creixement urbanístic i manté una activa vida cultural i esportiva. Fa temps que es treballa en la recuperació i condicionament dels aiguamolls del sud de la vila, on s'ha constatat l'existència d'espècies ornitològiques interessants. Santpedor conserva alguns portals del seu antic recinte emmurallat, que donen al barri antic de la vila un atractiu caràcter medieval.

 
Campanar de la capella de Sant Andreu Portal de Sant Francesc


L'església de Sant Pere
El temple és d'estil gòtic tardà, ben restaurat. Té una imatge gòtica d'alabastre de Sant Miquel i conserva una magnífica portalada romànica. L'església forma part del barri antic de Santpedor, que manté la seva estructura medieval i molts dels elements arquitectònics originals.

El barri antic
És aquí on s'observen les empremptes deixades per l'època medieval amb cases que encara conserven o han estat restaurades els finestrals romànics i gòtics entre d'altres elements arquitectònics característics de l'Edat Mitjana. Trobarem també els 3 portals que pertanyien a la muralla que envoltava la vila, datada de l'any 1369.

La casa Espinalt
Hi ha un porxo en el que antigament es celebrava el mercat i al seu interior acull les dependències de l'Ajuntament.

Capella de Sant Andreu
Edifici datat de l'any 1346, cal destacar la porta amb grans dovelles de la façana i la volta ogival a l'interior.

 
Monument a Isidre Llussà (Timbaler del Bruc) Església de Sant Pere


Monument a Isidre Llussà
Ubicat a la Plaça Gran dedicat al llegendari Timbaler del Bruc.

L'Aiguamoll de la Bòbila
Situat a uns 500 metres al sud del poble. L'aigua provè d'un aqüífer aconseguint un media humit amb vegetació i fauna propis d'aquest medi. L'any 1994 es va recuperar amb importants treballs de restauració.

A l'entorn de la vila destaca l'ermita de Sant Francesc, bon mirador sobre el pla de Bages, i Santa Anna de Claret, un indret agradable amb dues esglesioles: la romànica de Santa Maria i la barroca de Santa Anna.


    El personatge:
    El Timbaler del Bruc (1.791 - 1.809)  
 
 

    Cases rurals Cal Pastor

SERVEIS
Cases de colònies CASES DE COLÒNIES
Hotels i Hostals HOTELS I HOSTALS
RUTES TURÍSTIQUES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


SITUACIÓ
Mapa comarcal
VEGUERIA DE
CATALUNYA CENTRAL
Catalunya Central

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.