Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Ruta per la Serra de Rubió

Text: www.airev.com

Versió per imprimir Enviar a un amic
RUTA PER LA SERRA DE RUBIÓ

La comarca de l'Anoia, es configura a partir de 3 unitats geogràfiques: la conca d'Òdena, situada a la part central, l'altipla de Calaf (Alta Anoia) i l'Anoia Sur, que és la part de limita amb el Baix Llogregat a partir del Congost de Capellades. La comarca es situa a l'extrem de la Depressió central Catalana i entra en contacte amb la Serralada Prelitoral.


La Serra de Rubió, és una de les principals unitats de relleu que hi trobem: El terreny del terme municipal és de caliaza i es caracteritza pels grans desnivells a causa de l'accidentat de la mateixa serra. La zona forestal del terme ocupa unes 3.000 ha.


La Vegetació, majoritàriament són les pinedes de pi blanc, roures i alzines, la resta de vegetació és mala herba i romaní. El 1986 va tenir lloc la coberta de boscos frondosos de pi blanc i alzinars. El terme municipal forma part de la frontesra de l'Anoia i delimita amb la comarca del Bages, amb els termes municipals d'Aguilar de Segarra i Castellfollit del Boix.

El clima, de Rubió a diferència d'altres de la zona pre-litoral i a causa de la seva alçada, no és clima mediterrani típic sinó més aviat un clima extrem amb hiverns crus i estius calorosos.


La Serra hi ha ubicat el projecte del parc eólic, el qual és considerat el més important de Catalunya fins el moment. Aquests autogeneradors són capaços de produïr energia per unes 30.000 vivendes. La instal.lació del parc eólic es va realitzar durant el 2004.

El parc eólic de Rubió, està situat dins el terme municipal de Rubió i delimita amb els termes de la Conca d'Odena i de la comarca del Bages.

Aquest ofereix visites guiades per a donar a conèixer la Serrra, aportar informació actualitzada sobre l'energia eòlica, divulgar les energies renovables i fomentar actituds d'estalvi i eficiència energètica.
A partir del Parc eólic, hi ha diferents rutes per a fer en cotxe, senderisme o BTT, tot per la Serra, junt a la Conca d'Òdena. Rubió i la serra enmarquen el municipi rural amb una població molt diseminada en masíes. El municipi conté petits nuclis de població al voltant del Castell de Rubió, en el Pla de Rubió i Sant Martí de Maçana i un altre gran número de masies disperses al voltant del terme. Es un dels municipis més grans de la subcomarca de l'Alta Anoia i a la seva vegada té la població més reduïda de tota la zona.


    Hotels i Hostals Hotel La Pedra
    Cases rurals Can Casellas

SERVEIS
Cases de colònies CASES DE COLÒNIES
Restaurants RESTAURANTS
RUTES TURÍSTIQUES
BIOGRAFIES IL.LUSTRES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


SITUACIÓ
Mapa comarcal
VEGUERIA DE
CATALUNYA CENTRAL
Catalunya Central

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.