Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Modernisme pel Vallès

Text: www.turismevalles.net

Versió per imprimir Enviar a un amic
L'AMETLLA DEL VALLÈS

La població de l'Ametlla del Vallès, situada entre les valls del Congost i del Tenes, havia estat sota el domini comtal del castell de Montbui en els seus orígens medievals.
Amb un poblament rural i dispers, el nucli central de la població es va començar a formar al segle XVI, prop de l'església.


El seu caràcter rural no es va transformar fins a principis del segle XX, quan va passar a ser vila d'estiueig i, més tard, centre de segones residències.
El caràcter residencial del municipi es va reforçar amb els projectes urbanístics i arquitectònics de MJ Raspall, Arquitecte Municipal de l'Ametlla des de 1906, just acabada la carrera, fins l'any 1912.
Les obres de l'arquitecte en aquesta població corresponen a la seva primera etapa, considerada la més modernista, amb reformes i noves construccions tan destacades com Can Millet, El Cafè o l'Ajuntament.LA GARRIGA

El municipi de la Garriga està ubicat a l'angle sud-oest del Montseny, amb el terme municipal travessat pel riu Congost, un pas natural entre el Vallès i la plana de Vic La seva història està estretament relacionada al termalisme, des d'èpoques antigues i sobretot durant la romanizació de la qual conserva vestigiosde interès com la vila romana de Can Terrers.
El nucli urbà es va formar al voltant de les fonts termals, amb aigües calentes superirores a 60 º C.
Durant la segona meitat del segle XIX, els balnearis van potenciar el creixement del municipi i, especialment, la construcció de gran nom de torres i cases per als estiuejants de Barcelona.


Ambdós fets van ajudar a consolidar la Garriga com a vila d'estiueig, i avui en dia reuneix el conjunt modernista més destacat de la comarca: l'Illa Raspall, amb quatre torres d'aquest arquitecte declarades Bé Cultural d'Interès Nacional.


EL MODERNISME AL VALLÈS ORIENTAL

Les rutes del modernisme d'estiueig del Vallès Oriental, Ruta Raspall, són una proposta de descoberta de l'arquitectura per a l'estiueig, des de les cases i torres envoltades de jardí fins a l'arquitectura civil, amb parcs, fonts i dissenys urbanístics.
Una proposta d'itineraris que permeten una aproximació a l'obra de l'arquitecte vallesà Manuel Joaquim Raspall i Mayol (1877 - 1937), que va treballar com arquitecte públic i privat a l'Ametlla, Cardedeu, el Figaró - Montmany, la Garriga i Granollers, poblacions que avui reuneixen el conjunt d'obra més interessant de Raspall.


La Ruta Raspall permet visitar, en diferents modalitats, l'obra de l'arquitecte MJ Raspall i descobrir el fenomen social de l'estiueig que va caracteritzar el Vallès Oriental a principis del segle XX.

Dels llocs a visitar destaquen:
 • l'Ametlla del Vallès.
 • Casa Millet.
 • El Cafè il'Ajuntament.
 • En Figaró - Montmany.
 • L'antic Congost Hotel.
 • La casa consistorial o Can Gallart a la Garriga.
 • La Casa Barbey.
 • La Casa Mayol (Can Raspall).
 • La magnífica Illa Raspall, declarada Bé Cultural d'Interès Nacional.
 • L'Alqueria Cloelia, la Casa Rovellat, la Casa Viader, els Pinetons i el cementiri municipal,a Cardedeu.
 • La Casa Clapés i la Sala Tarafa,a Granollers.


SERVEIS
Cases de colònies CASES DE COLÒNIES
Hotels i Hostals HOTELS I HOSTALS
Restaurants RESTAURANTS
RUTES TURÍSTIQUES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


SITUACIÓ
Mapa comarcal
VEGUERIA DE
BARCELONA
Barcelona

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.