Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Pla de la Calma. Un recorregut diferent al Montseny.

Text: Diputació de Barcelona i Ramasan

Versió per imprimir Enviar a un amic
El Montseny, Reserva de la Biosfera és un mosaic de paisatges mediterranis i centreeuropeus situat a tocar de grans conurbacions metropolitanes.
La seva biodiversitat extraordinària i la petjada cultural que l'home hi ha deixat al llarg dels temps, presenten un valor universal que ha inspirat artistes, intel·lectuals i científics, i que desvetlla l'emoció de les persones que el visiten.

A la part més occidental del Parc Natural del Montseny es troba l'incomparable paratge natural del Pla de la Calma, on hom pot descobrir una altra manera d’entendre la relació entre l’home i el seu entorn.


Turó de Tagamanent amb l’església de Santa Maria


La Calma
A finals dels anys 90, la Diputació de Barcelona va iniciar un ambiciós projecte de rehabilitació del patrimoni, per tal de recuperar la memòria dels habitants de la part de ponent de la Calma.

Es tracta d'una extensió àmplia dominada per la landa, una formació arbustiva. La landa ocupa els terrenys que de forma natural corresponien als boscos i que han estat explotats tradicionalment per la ramaderia i l'agricultura.

L'alzinar és la vegetació mediterrània més característica. És una formació densa, amb un sotabosc espès que sovint el fa impenetrable. L'alzinar és també el bosc més abundant al Montseny, per bé que no tingui l'atractiu popular de què gaudeix la fageda.

En aquest sector del massís les valls són fosques, però, en arribar al pla de la Calma, s'obre una panoràmica àmplia. A més, si caminem en silenci, podrem observar alguns ocells, com ara el pit-roig o la merla, o bé sentir el seu cant.

Parc Etnològic de Tagamanent
Des del pla de la Calma tenim una bona vista del turó de Tagamanent (1.055 m) que s'aixeca sobre un conjunt de cingles de roca calcària.

Situada sobre el punt més alt del cim del Tagamanent, l'església de Santa Maria és d'estil romànic i està documentada des del segle X. En els darrers anys ha gaudit d'un acurat procés de restauració.

Si volem perllongar l'itinerari, podem visitar les masies del Bellver i l'Agustí, recentment restaurades.
La Casa Museu l'Agustí és actualment un museu etnològic dedicat a mostrar la vida rural del Montseny a principi del segle XIX. Disposa d'un servei de visita guiada. Al seu torn, el Bellver és una impressionant masia originària del segle XIV. La casa disposa d'un punt d'informació del Parc, servei de bar i restauració.


La Diligència


Un recorregut diferent
Volguent rememorar els transports col·lectius que circulaven pel nostre país en temps passats, existeix un pintoresc transport anomenat “La Diligència” que ens permet contemplar l’entorn de manera directa i al mateix temps, col·laborar en la conservació del medi ambient, tot pujant al Pla de la Calma i al parc etnològic de Tagamanent.

El transport té el seu lloc d’inici a la Antiga carretera C-17, km 36,300, i sortides a les 10:00 i les 15:00 hores. Els grups i dies són a convenir, i podreu demanar més informació en:

La Diligència ( de Ramasan Viatges)
Tel. 93 860 61 64 / 608 441 672
www.ladiligencia.info


SERVEIS
Cases de colònies CASES DE COLÒNIES
Hotels i Hostals HOTELS I HOSTALS
Restaurants RESTAURANTS
RUTES TURÍSTIQUES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


SITUACIÓ
Mapa comarcal
VEGUERIA DE
BARCELONA
Barcelona

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.